Het programma Tik Tak van Ketnet wordt dit najaar uitgezonden op de BBC!

vrijdag 12 juni 2020 - 16:05
Tik Tak
In het najaar wordt het programma 'Tik Tak' van Ketnet op de Britse openbare omroep BBC uitgezonden. En dat is de eerste keer dat een VRT-productie op de moeder van alle openbare omroepen vertoond wordt. Bij de VRT zijn ze heel blij met deze aankoop vertelde Telidja Klai, aanbodverantwoordelijke en ontwikkelingspsychologe bij Ketnet, in 'Spits met David'.

"Wij zijn daar heel blij mee. Het is de eerste keer dat een kinderprogramma van de VRT door de BBC aangekocht wordt. Ook Noorwegen, Denemarken, Finland, Israël, Mexico en Nederland hebben 'Tik Tak' eerder aangekocht. We vinden het een hele eer dat het rijtje kan aangevuld worden met de BBC", vertelde Telidja Klai in 'Spits met David'.

Uniek en straf concept

"Als je gaat kijken wat er op de internationale markt beschikbaar is betreffende filmpjes, die gericht zijn op de ontwikkeling van kleuters en peuters, dan is Tik Tak eigenlijk een unicum. Qua concept is het ongelofelijk straf in elkaar gezet. Het is van een heel hoogstaande kwaliteit en het is uniek. Het verbaast mij niet dat heel wat openbare omroepen dit programma zo graag willen."

"Het blijft Tik Tak zoals wij het kennen, omdat er ook niet in gesproken wordt. Gesproken taal wordt niet gebruikt in Tik Tak en dat is ook uniek. Er wordt wel heel veel gebruik gemaakt van geluiden en muziek die samen gaan met beweging, vorm en kleur.  Tik Tak is heel internationaal en tijdloos."

Diversiteit

"We vinden het ook belangrijk om in Tik Tak kinderen in een grote diversiteit te laten zien. Dat maakt dat het ook kinderen van overal zijn en dat is herkenbaar voor elk land", besluit Telidja Klai.

Iconische schaapjes

De originele Tik Tak-reeks werd bedacht door Mil Lenssens en kwam in 1981 voor het eerst op tv. Tik Tak scoorde ook toen internationaal en werd wereldwijd vertoond. Sindsdien maakt de reeks met zijn iconische schaapjes deel uit van het collectieve geheugen. In 2019 startte Ketnet Junior met de opnames van een vernieuwde Tik Tak-reeks.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!