Jo De Meyere is 80, "maar ik voel mij een prille zestiger"

donderdag 21 februari 2019 - 10:02
Een emotionele Jo De Meyere kon zijn tranen niet bedwingen toen het volledige team van musical 40-45 hem onverwacht een warme hulde bracht. De al bij leven legendarische acteur wordt 80 en daarvoor werd hij in de bloemen gezet. Maaike Cafmeyer, de vaste carpooler van Jo bij 14-18 indertijd, en James Cooke, haalden hem op met een oldtimer VW.

Showbizz Bart was erbij en ving een reactie op van een zeer geëmotioneerde Jo De Meyere...

De carrière van Jo De Meyere in een notendop

Jo De Meyere speelde in verschillende Vlaamse films, hij deed 70 tv-producties waaronder 27 feuilletons.

Voor komedies voelde hij zich niet geschikt, alle andere acteerwerk pakte hij wel aan, bij voorkeur karakterrollen, professioneel, met volle inzet en grote overgave. Al snel nadat hij het diploma maatschappelijk assistent had behaald ging hij studeren aan de toneelacademie van Gent. In 1965 werd hij beroepsacteur bij het NTG.

Wij Heren van Zichem

Jo is de oudere broer van Walter De Meyere, jarenlang een bekende stem bij Radio 2 en VTM. In 1969 brak hij bij het grote publiek door in "Wij, Heren van Zichem", als Herman, zoon van de onverbiddellijke boer Peter Coene. In die waanzinnig populaire reeks gebaseerd op de boeken van Ernest Claes

Hard Labeur

In "Hard labeur" brak Jo De Meyere los uit zijn brave vertolkingen van deugdzame pastoors en voorbeeldige studenten. De 7-delige reeks uit 1985, naar de naturalistische roman van Reimond Stijns en geregisseerd door Vincent Rouffaer, toonde De Meyere als de gewelddadige "Boer Speeltie" in een van zijn rauwste en brutaalste rollen. 

Jo De Meyere, weduwnaar, vader van een zoon en dochter, en al 5 keer grootvader, denkt allerminst aan stoppen. De zelfverklaarde jonge actieve tachtiger die zich een prille zestiger voelt, is op weg naar zijn 100e theaterrol. 

Een overzicht van zijn carrère in 8 fragmenten vind je bij Vrt.nws.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!