Karrewietgezicht Jelle Mels is op zoek naar kinderen die het weer willen voorspellen: "Het gaat veel leuker zijn dan op Eén!"

woensdag 17 juni 2020 - 17:12
Jelle Mels
In de zomer mogen kinderen zélf het weer brengen op Ketnet. Karrewietgezicht Jelle Mels gaat op zoek naar jonge weermannen en -vrouwen, vertelde hij bij David Van Ooteghem in 'Spits'.

"Karrewiet loopt deze zomer verder op televisie, omdat nieuws nooit stopt. We willen daar heel graag kinderen bij betrekken. Het gespreksonderwerp in de zomer is vaak het weer en zo dachten we dat het een goed idee zou zijn om de kinderen het weer te laten presenteren. Daarom zijn we nu op zoek naar kinderen die dat willen doen." Is het weerbericht populair bij kinderen? "Dat is heel populair bij kinderen en we gaan ervoor zorgen dat ze het op een leuke manier kunnen brengen. We gaan met een soort geprogrammeerde jackpot werken die zal zeggen welke kleren je moet aandoen die passen bij het weer. De focus tijdens het weerbericht ligt vooral op het kind dat het weer gaat voorspellen.", vertelde Jelle Mels in 'Spits bij David'.

De ultieme tip van Frank Deboosere

Gaat het weerbericht in Karrewiet vergelijkbaar zijn met dat van Eén? "Het gaat veel leuker zijn. De kinderen mogen het weerbericht opnemen op de plaats waar ze tijdens de vakantie zijn: thuis, aan zee of in de Ardennen." Heb je Frank Deboosere ingeschakeld voor tips? "Frank heeft gezegd dat de kinderen vooral zichzelf moeten zijn. Kinderen die zich kandidaat willen stellen, kunnen surfen naar www.ketnet.be. Daar staat alle info die belangrijk is."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!