Katrien Terryn legde examen af als tweede vrouwelijke garnaalvisser-te-paard: "De fotografen vonden het al goed dat ik op het paard zat"

maandag 29 juni 2020 - 16:07
Paardenvissers
Om gaarnaalvisser te worden, moet je een examen afleggen en vandaag was het de beurt aan Katrien Terryn. Als ze zou slagen, wasze meteen de tweede vrouwelijke garnaalvisser-te-paard. Ze vertelde in 'Spits met David' of ze geslaagd was.

"Ik ben geslaagd! Het was geen echt moeilijk examen. Ik wist wat ik moest doen en niet mocht doen, want ik ben al 2 jaar aan het oefenen onder begeleiding. Vandaag was het moment om te bewijzen dat ik het alleen kan. Het moeilijkste voor mij was dat iedereen naar mij keek. De examinatoren waren de burgemeester, een aantal schepenen, 2 juryleden, 1 examinator en ook mijn eigen mentor. Daarnaast stonden ook mijn moeder en de journalisten te kijken hoe ik het deed. Spannend!" Waar word je op beoordeeld? "De fotografen vonden het al goed dat ik op het paard zat (lacht). Ik ben maar 1,66 meter groot en een paard is 20 cm groter. De juryleden keken eerder naar de vlotheid van mijn handelingen en hoe ik met mijn paard omging.", vertelde  Katrien Terryn in 'Spits'.

De tweede vrouw die geslaagd is

Je bent nog maar de tweede vrouw die slaagt. Is het zwaar en moeilijk werk? "Er is een hele tijd een drempel geweest die de vrouwen waarschijnlijk niet wilden nemen, omdat het effectief handenarbeid is. Hiervoor moet je wel een klein beetje spieren hebben. Ik ben geen fotomodel." zei Katrien Terryn. Is het een hobby of een beroep Katrien? "Visser is mijn beroep, maar elke dag op een paard zitten, is niet realistisch. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld weinig garnalen te vangen. In de zomer en de winter zijn er sowieso weinig garnalen, maar daarnaast ben ik dagelijks bezig met de paarden, de karren en maak ik ook elke dag gerechten met garnalen. Dag in dag uit ben ik wel bezig met paard en garnaal.", besluit Katrien Terryn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!