Kim Debrie en Niels Vandeloo schenken meer dan 2000 kerstkaartjes aan Kristel uit Poperinge: "Dag kan niet meer stuk!"

zaterdag 9 januari 2021 - 16:00
Eind 2020 vroegen we om ons jouw mooiste zelfgemaakte kerstkaartje op te sturen. Het resultaat was fenomenaal! We werden overspoeld met meer dan 2000 exemplaren in alle soorten en maten. Al die mooie kaartjes kregen een plek in onze studio, maar ondertussen vonden ze een nieuwe eigenaar dankzij Kim Debrie en Niels Vandeloo.

Kerst 2020

Op kerstdag presenteerden Kim Debrie en Niels Vandeloo ‘Kerst 2020’. De meest creatieve kaartjes werden voorgelezen en Kim en Niels mochten heel wat luisteraars verrassen met een mooie prijs. Er kwamen heel wat leuke reacties binnen in de Radio 2-app, maar luisteraar Annie Desmytter had een grandioos idee: "Wat doen jullie met die vele kaartjes na vandaag? Gaan die onherroepelijk de papierversnipperaar in? Anders ken ik een meisje met een beperking die kaartjes verzamelt!", klonk het.

Op naar Poperinge

Dat meisje blijkt Kristel Lejeune uit Poperinge te zijn. Kim en Niels wilden Kristel verrassen met de dozen vol kaartjes. Helaas bleek Kristel niet thuis te zijn, maar haar ouders spraken niets dan lof over Kristel en haar verzameling kaartjes. “Geef Kristel de duurste kledij en dat interesseert haar niet, maar geef haar kaarten en ze is dolgelukkig. Ze begint meteen met het klasseren van de kaarten!", zegt mama Rita al lachend.

Postkaarten bleken voor Kristel echt een bezigheidstherapie, iets waar ze echt nood aan heeft. “We zijn werkelijk ontroerd en in naam van Kristel bedankt aan iedereen! Onze dag kan niet meer stuk”, aldus papa Wilfried.

Tweede stop

Kim en Niels konden het niet laten en brachten toch een bezoekje aan Kristel in het woonzorgcentrum. Ze spraken af op de parking met enkele begeleiders. Toen de doos met kerstkaartjes openging, kon Kristel haar enthousiasme niet wegsteken. Ze begon onmiddellijk te lachen en met de kaarten te spelen. 

Bekijk het volledige avontuur van Kim en Niels:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!