Laat je niet afleiden door je smartphone in het verkeer: 'Ga in automodus'

maandag 5 augustus 2019 - 07:29
Gsm'en achter het stuur is levensgevaarlijk. Dat weten we wel, maar toch kunnen de meestsen onder ons niet aan de verleiding weerstaan om toch 'snel' een oproep te beantwoorden of een berichtje te lezen.

"De meeste mensen beseffen dat het gevaarlijk is en dat het niet mag, maar tegelijk voelen ze ook de drang om meteen te reageren op elk binnenkomend berichtje of oproep ", zegt Werner De Dobbeleer van de VSV, de Vlaamse Vereniging Verkeerskunde. "Uit onze bevraging blijkt dat de meeste mensen zelf aangeven dat ze het gebruik van gsm of smartpone willen verminderen, maar dat ze dat moeilijk vinden en een oplossing willen."

Daarom lanceet de VSV nu een nieuwe campagne: "Ga in automodus".

Heel wat mensen kunnen de dran niet weerstaan om meteen te reageren op elk berichtje dat binnenkomt.

Werner Dobbeleer - VSV

Automodus, de oplossing om afleiding te vermijden

“Automodus” staat voor de bewuste keuze om afleiding in het verkeer te vermijden door je smartphone buiten handbereik te leggen, op “niet storen” of stil te zetten. Al naar gelang de situatie is er voor iedereen een modus die past:

  • Buiten handbereik: bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je handtas.
     
  • Op “niet storen”: de “niet storen”-functie houdt binnenkomende berichten en oproepen tegen. Je kunt ervoor kiezen om oproepen van favorieten toch door te laten komen en functies als GPS en muziek nog te blijven gebruiken.
     
  • Op stil: zo word je niet afgeleid door binnenkomende meldingen. Je GPS en muziek kun je blijven gebruiken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!