Laat met warm weer geen flesje water in je auto liggen!

vrijdag 31 juli 2020 - 08:00
Je laat wel vaker een flesje water in je auto liggen. In de winter is dat geen probleem, maar heb het niet voor in de zomer. Leegdrinken is de boodschap! Waarom? Dat lees je hier.

Hete temperaturen kunnen een waterflesje zo hard opwarmen, dat het een soort van 'vergrootglas' wordt. En zoals je weet: vergrootglas + zonnestralen = brand! De hete zonnestralen komen door het flesje samen in één brandpunt dat zo warm is, dat het bijvoorbeeld je autostoel zou kunnen laten smeulen en in brand zou kunnen laten vliegen.

Het overkwam een Amerikaanse trucker. Hij maakte dit filmpje om mensen te waarschuwen.

De kans op een échte brand is redelijk klein. Daarvoor moeten alle omstandigheden 'ideaal' zijn. Het flesje en de vloeistof moeten volledig transparant zijn bijvoorbeeld. De kans op brand daalt sterk wanneer het over een bedrukt flesje gaat, of wanneer er iets anders dan water in zit. Het flesje moet ook lange tijd rechtstreeks in de zon liggen. Een flesje in de koffer of onder een stoel is dus geen probleem. Loop dus niet in paniek naar je wagen om 'm te controleren op achtergebleven flesjes, maar een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!