Minister Zuhal Demir over toeslag bij Viva M'Boma: "Een coronatoeslag op restaurant? Sympathiek is dat niet!"

maandag 29 juni 2020 - 16:32
VRT NWS
Het Brusselse restaurant Viva M'Boma rekent per persoon 5 euro coronatoeslag aan. In 'Spits met David' liet minister Demir duidelijk verstaan dat ze dat geen goed idee vindt.

"Ik vind persoonlijk dat er toch veel maatregelen geweest zijn voor de horeca", zegt minister Zuhal Demir. "Als er één sector is die is ondersteund, met zaken als een hinderpremie, compensatiepremie en tijdelijke werkloosheid, dan is het de horeca."

Niet meteen sympathiek

"Zij zeggen dat ze zo geen mensen moeten ontslaan. Ik ken het dossier niet, alleen zou ik het niet doen als ik restauranthouder zou zijn. We komen uit een heel moeilijke periode en als we gasten willen blijven ontvangen, moeten we dat niet doen. Sympathiek komt het niet over." 

Ik ken het dossier niet, alleen zou ik het niet doen als ik restauranthouder zou zijn

Zuhal Demir

Vandaag reageerde Horeca Vlaanderen ook al negatief. "De horeca heeft al heel wat compensaties gekregen, een coronatoeslag is geen goeie commerciële zet." 

Restaurant zou ontslagen willen voorkomen

Op de Facebookpagina van Viva M'Boma staat waarom het restaurant de extra toeslag vraagt: "Drie maanden lang was ons restaurant dicht en nu we terug open zijn, mogen we ons restaurant maar voor de helft vullen, waardoor we nog altijd werken met verlies. Wij willen niemand van ons team ontslaan en zijn daarom op zoek gegaan naar een andere oplossing. Daarom hebben we gekozen voor een coronatoeslag." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!