Onderluitenant Evelyn Gravez: “Prinses Elisabeth zal wel een normale behandeling krijgen. Haar kamer zal tussen alle andere kamers van de studiegenoten liggen”

woensdag 20 mei 2020 - 17:24
Getty Images
Als kroonprinses Elisabeth ooit koningin wordt, dan is ze ook opperbevelhebber van het leger. En dan kan het geen kwaad voor Elisabeth om eens geproefd te hebben van dat militaire leven. Wat kan ze verwachten? David Van Ooteghem vroeg het aan studente en onderluitenant Evelyn Gravez in ‘Spits met David’.

“Ik zit in het 4e jaar sociale militaire wetenschappen. De opleiding waar ook prinses Elisabeth aan zal beginnen. Ze kan een heel diverse opleiding verwachten. Het is een academische opleiding, maar er is ook een karakterieel, sportief en natuurlijk militair vak. Op alle vier delen moet je slagen, dus het is wel complex. Ik vind het heel uitdagend en heel tof! Ik ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb om dit te studeren.”

Studenten

Onder studenten is er een hele goeie band, aangezien we eigenlijk op een internaat zitten en we een hele week aanwezig zijn. We zijn een goede vriendengroep en het lijkt alsof we broers en zussen zijn. Mannen en vrouwen hebben hun kamers wel op dezelfde gang, maar gescheiden. Prinses Elisabeth zal waarschijnlijk wel een normale behandeling krijgen. Haar kamer zal tussen alle kamers van de studiegenoten liggen.”

Ik denk dat het heel makkelijk is om meteen op het eerste militaire kamp vrienden te maken. Het is daar voor iedereen nieuw. Iedereen moet nieuwe vrienden maken. Ik denk zeker dat dit meteen een goede band schept met je nieuwe studiegenoten. Ook bij mij ging dat redelijk vlot. Op dat kamp lig je op een grotere slaapzaal, en toen lag ik samen met 3 andere meisjes. Tot nu toe zijn dat nog steeds mijn beste vriendinnen.”

Het is ook goed voor het karakter volgens mij. Ik heb aan mezelf gemerkt dat ik hier volwassen ben geworden. Ik heb veel meer discipline bij gekregen.

Onderluitenant Evelyn Gravez

Als ontgroeningsritueel worden de tradities aangeleerd aan de nieuwe studenten. Het is wel de bedoeling dat ze de tradities van de school en het schoollied kennen. Er wordt niet meteen met scheerschuim in iemands mond gespoten ’s nachts, zoals in de films. In de realiteit is dat niet het geval", lacht ze. 

Het zijn lange dagen. Zeker op de kampen ben je een hele dag fysiek bezig. Een voorbereiding op vlak van lopen is nodig. Het is ook goed voor het karakter volgens mij. Ik heb aan mezelf gemerkt dat ik hier volwassen ben geworden. Ik heb veel meer discipline bij gekregen. Maar mijn grootste tip blijft toch om van de studierichting te genieten. Het is heel veel en je wil heel veel bijleren. Alles lukt wel met wat doorzettingsvermogen en constant werken.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!