Ontdek ons autoerfgoed in Autoworld

maandag 5 mei 2014 - 16:40
Belgium at Autoworld
Autoworld, het automuseum in het Brusselse Jubelpark, heeft er een nieuwe permanente tentoonstelling bij.

Autoworld, het automuseum in het Brusselse Jubelpark, heeft er sinds kort een nieuwe permanente tentoonstelling bij die daar perfect past: Belgium At Autoworld, een overzicht van ons auto-erfgoed.

Niet iedereen weet dat het het een Belg was, pater Ferdinand Verbiest, die in het jaar 1677 het eerste voertuig bedacht dat niet door paarden, maar door stoom werd aangedreven.

In het jaar 1900 was het opnieuw een Belg, de Brusselaar Jenatzy, die als eerste de kaap van de 100 km per uur overschreed. Jenatzy deed dat toen al met een elektrische auto, de ‘Jamais Contente’.

Voor de Eerste Wereldoorlog telde België niet minder dan 200 autobouwers.

Daar waren wereldbefaamde merken bij zoals Minerva, dat toen hoger werd aangeslagen dan Rolls Royce. Maar ook Imperia, FN, Excelsior, Germain en nog tientallen andere, voerden driekwart van hun productie uit over heel de wereld.

De mooiste exmplaren van die glorietijd van de Belgische auto vind je in deze nieuwe tentoonstelling ‘Belgium At Autoworld’, aangevuld met documenten, voorwerpen, boeken, miniaturen en andere Belgische automobilia.

Autoworld in het Jubelpark in Brussel is alle dagen open van 10 tot 18 uur.

Meer info op de website van Autoworld

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!