Podiumbouwer Stefan Kerkhofs: "Wie gaat een micro voor de politici opendraaien? Of een podium leveren als zij straks een boodschap hebben?"

vrijdag 7 augustus 2020 - 18:01
De evenementensector krijgt het zwaar te verduren door de coronamaatregelen. Dat is ook zo voor Stefan Kerkhofs, podiumbouwer en zaakvoerder van ‘The Fungroup’.

"Het is voor ons al tien na twaalf. Voor de hele evenementensector is er geen toekomstperspectief, waardoor je uiteindelijk in een wereld terechtkomt die onwezenlijk is. Je kan niets plannen en je hebt geen vooruitzichten over hoe het gaat uitdraaien in de toekomst. We hebben als bedrijf recent zwaar geïnvesteerd. Net voor de lockdown hebben we onze twee bedrijfszaal geopend. Dat doet veel pijn."

"Wij doen 2000 evenementen op een jaar. Dat valt allemaal weg. Dat is een ramp voor ons en voor de mensen die voor ons werken. Op lange termijn gaat de evenementensector zich herstellen. De kunst is om die tijdelijke overbrugging te kunnen realiseren naar mensen die vandaag als freelancer actief zijn binnen de sector. Als je een jaar lang geen inkomen hebt, ga je andere oorden opzoeken. Dat wil zeggen dat je je goede mensen verliest Freelancers zijn weg. Ze zeggen wel: “Eens rock & roller, altijd rock & roller!” Dat zullen we moeten zien in de toekomst, maar je kan hen geen ongelijk geven, dat ze andere oorden opzoeken."

Het lijkt alsof we nooit bestaan hebben, tot straks de micro moet worden overhandigd.

Stefan Kerkhofs

"Men laat de sector zwaar in de kou staan"

"Er komen geen steunmaatregelen voor de evenementensector. Ik ben heel erg verbaasd dat men de sector zo zwaar in de kou laat staan. Wie gaat binnen x aantal maanden een micro voor de politici opendraaien? Een lamp op hen richten? Wie gaat er een podium leveren aan de politici als zij straks een boodschap hebben? Dat is een harde boodschap, maar de realiteit is wat ze is. Vandaag wordt heel weinig zorg gedragen voor de evenementensector. Ze zijn ons vergeten. Het lijkt alsof we nooit bestaan hebben, tot straks de micro moet worden overhandigd."

"De evenementensector weet als geen ander hoe je dingen veilig moet organiseren. We zijn heel creatief! Ik ben er zeker van dat we over een jaar nog altijd doen wat we vandaag doen. Het zal misschien wat kleinschaliger zijn. Maar we zullen nog steeds de wereld blijven veroveren vanuit Limburg!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!