Producer 'Thuis': “In Thuis is er geen corona. Dat is geen aangenaam verhaal, we willen ontspanning"

woensdag 12 augustus 2020 - 17:50
De zomervakantie is nog maar net over de helft, maar het nieuwe televisieseizoen staat al klaar in de startblokken. Op de set van 'Thuis' zijn ze hard aan het werk om er binnen 2 weken voor te gaan. De producer van 'Thuis', Hans Roggen, vertelt in ‘Spits met Niels’.

“We zijn al aan het filmen sinds begin juni. Het is uiteindelijk wel gelukt om dit allemaal coronaproof te doen. In mei hebben we een grote startdag gehad met een proefopname, na een paar weken stil te liggen, en zijn we gaan zoeken naar hoe we ‘Thuis’ kunnen maken op een coronaveilige manier voor zowel de cast als de medewerkers achter de schermen.”

Het coronavirus op de set

Alle medewerkers, en ook onze cast, hebben de hele tijd mondmaskers aan. Behalve wanneer we in opname gaan, dan gaan ze af. Je kan geen gelaatsexpressie zien met die mondmaskers. Daarom hebben onze acteurs ze in ‘Thuis’ niet aan.”

De mensen in ‘Thuis’ hebben geen corona. Het is visueel niet zo aantrekkelijk, want je wil de acteur kunnen zien spelen. In september gaan we al op antenne. De opnames die nu bezig zijn, zijn voor oktober. Corona is niet gezellig. Het is geen aangenaam verhaaltje. Wij willen gewoon ’s avonds ontspanning geven en laten corona dan maar achterwege.

We hebben ervoor gekozen om mensen die wat ouder zijn of in risicogroepen zitten pas in september naar de studio’s in Leuven te laten komen.

Thuis-producer Hans Roggen

"Mensen kussen niet in 'Thuis'"

“Mensen kunnen niet kussen of knuffelen in ‘Thuis’. We hebben alle verhaallijnen geschreven met anderhalve meter afstand. Iedereen die bij ons op set komt, of het nu figuranten zijn of acteurs, blijft uit elkaars buurt. Er zijn enkele mensen, duo’s, die in hun privéleven tot dezelfde sociale bubbel behoren. Zij komen wel dichtbij elkaar. Het kussen en dergelijke meer gebeurt nog steeds niet. We gebruiken de magie van tv om mensen te laten kussen.

We hebben ervoor gekozen om mensen die wat ouder zijn of in risicogroepen zitten pas in september naar de studio’s in Leuven te laten komen. We hebben er wel voor gezorgd dat ze aanwezig blijven in de verhaallijnen. Iedereen heeft leren videochatten en via deze weg blijven ze in het verhaal aanwezig.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!