Psycholoog Yusuf Albayrak: "Als de mensen rondom jou sportief zijn, ga je sneller gemotiveerd zijn om mee te doen"

dinsdag 12 januari 2021 - 17:50
Photo by Bruno Nascimento on Unsplash
Samen met Sport Vlaanderen maken we bij Radio 2 werk van onze sportieve goede voornemens! Psycholoog Yusuf Albayrak geeft je een duwtje in de rug.

“Mijn neef speelt alleen maar Fifa en gaat werken. Hoe krijg ik hem terug aan het sporten?” - Brecht Kerkhofs

“Verandering van je omgeving en de mensen in je omgeving kan een goede motivator zijn. Als de mensen rondom jou sportief zijn, ga je sneller gemotiveerd zijn om ook mee te doen. Passieve mensen, mensen die vaak en lang voor de computer of televisie zitten hebben soms echt nood aan iemand die hen bij de hand neemt en toont wat ze moeten doen."

“Is gewicht verliezen een goede motivator om te beginnen bewegen?” - Diane Maes uit Kapellen

“Dat kan een goede motivator zijn. Heel wat mensen gaan crashdiëten. Daardoor ga je wel snel kilo’s verliezen, maar dat blijft niet duren. Daardoor kom je in een dipje terecht, waardoor je weer meer gaat eten. Door stelselmatig je sport- en voedingsgewoontes aan te passen, ga je betere en meer langdurige resultaten krijgen.”

Sport in groep. Zo kunnen anderen jou motiveren wanneer je er even geen zin in hebt.

Yusuf Albayrak

“Mijn schoonzoon mist zijn voetbalmakkers. Hoe krijgen we hem gemotiveerd?” - Veerle De Craen uit Rotselaar

“Vraag aan zijn voetbalmakkers om contact op te nemen. Waarschijnlijk missen ze elkaars motivatie.” Ze kunnen dan misschien niet samen voetballen, maar misschien kunnen ze wel duo's vormen om samen te gaan lopen of fietsen. Of ieder vanuit zijn kot oefeningen doen, maar dan elkaar aanmoedigen via Skype of Facetime!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!