Radio 2 Humorklas winnaar Benjamin: "Mijn droom? Een eindejaarsconferentie maken over sport"

donderdag 3 september 2020 - 13:54
Benjamin Roeges uit Wambeek heeft zichzelf tot beste leerling van de Radio 2 Humorklas gekroond. Hij kwam langs bij David Van Ooteghem in Spits om te praten over zijn eindzege.

Geen groot feest gisteren na de finale van de Humorklas in Koer en Toer in Aalst. "Ik ging mijn autosleutels afgeven aan mijn vrouw. Toen ik terugkwam, was iedereen al vertrokken", vertelt Benjamin. Door corona konden er namelijk geen festiviteiten plaatsvinden. "Maar ik heb een dochter van één die mij deze nacht drie keer heeft wakker gemaakt. Dus ik heb wel het gevoel dat ik zwaar ben blijven hangen."

Wat Benjamin met zijn 1000 euro prijzengeld gaat doen weet hij nog niet. "Caren Meynen suggereerde om ermee naar een pretpark te gaan. Mijn kinderen zouden het geld goed kunnen besteden. Al denk ik dat onze kasten te klein zijn om al dat speelgoed in op te bergen."

"Fantastisch om voor zo'n publiek te staan"

Volgens zijn zus is Benjamin 'een stilleke'. "Ik gebruik mijn humor als een soort van compensatie voor mijn introvertie". En wat met de toekomst? "Ik vrees dat ik mijn ambities niet te hoog moet leggen. De coronacrisis heeft zelfs voor de grote namen voor heel wat tegenslag gezorgd. Dus ik besef dat mijn plaats in de rij vanachter is", vertelt Benjamin.

Toch heeft Benjamin echt genoten van de finale. "Het is fantastisch om voor zo'n publiek te staan. De mensen lachen en klappen. Al moet je dat lachen vandaag de dag wel afleiden van het schudden van hun lichaam. Alles onder het mondmasker zie je niet."

Ik gebruik humor als een compensatie voor mijn introvertie

Benjamin, winnaar Radio 2 Humorklas

Eindejaarsconferentie over sport

In het dagelijkse leven werkt Benjamin op de communicatiedienst van Team Belgium, het Belgisch Olympisch Comité. "Ze kennen mij niet als humorist op de werkvloer, behalve in de refter." Zijn werk combineren met zijn comedypassie, is zijn grote droom. "Een soort van sport comedy jaaroverzicht maken lijkt me geweldig".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!