Segway-invoerder Christophe Tassenon over de stopzetting van de productie: "Het toestel is te duur en het publiek is niet gevolgd"

donderdag 25 juni 2020 - 16:22
Segway
Pixabay
Segway-invoerder Christophe Tassenon organiseert Segwaytours in Gent, Brussel en Antwerpen. Hij legt in 'Spits bij David' uit waarom de Chinese firma Ninebot stopt met de productie van de Segways.

"Het moederbedrijf Ninebot dat de Segways maakt, heeft moeten vaststellen dat de populariteit van de toestellen achteruit gaat. Er bestaan ook volwaardige alternatieven die aanzienlijk goedkoper zijn en die de particulieren wel weten te bekoren, zoals de steps. Het is een logische beslissing." De Segways zijn ook niet goedkoop. "De klassieke Segways zijn duur en dat is ook de reden waarom ze niet echt doorgebroken zijn. Segway heeft de bewuste keuze gemaakt om met een dubbel moederbord en batterij te werken, en daardoor was de prijs van 7.000 euro logisch. Maar het publiek is niet gevolgd.", zei Christophe Tassenon in 'Spits'.

In een diepe put gevallen

Wat de veiligheid betreft, is Segway ook een paar keer negatief in de pers gekomen. Klopt het dat een eigenaar van de Segway van een klif gesukkeld is? "Het klopt, toen de uitvinder van de Segway op zijn domein een rondleiding gaf en bij een manoeuver achteruit reed, is hij in een diepe put terecht gekomen.", vertelde Christophe Tassenon in 'Spits met David'.

Geen incidenten in België

Betekent dit ook het einde van de Segwaytours nu het Chinese moederbedrijf de productie stopt? "Neen, helemaal niet. We hebben een vloot van 50 toestellen, waarvan de levensduur heel hoog is. De klanten hoeven zich zeker geen zorgen te maken. Het zal zeker niet tot het verleden behoren. Wij zijn al 5 jaar actief in Gent, Antwerpen en Brussel en we hebben nog geen noemenswaardige incidenten gekend die te wijten zijn aan de Segway. We investeren in de opleiding voor de mensen op weg gaan met de Segway. De toestellen zullen nog niet meteen uit het straatbeeld verdwijnen.", besluit Christophe Tassenon.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!