Spoedarts André Vanthiechelen: “We proberen ons voor te bereiden op een tweede golf, maar snakken naar rust”

vrijdag 24 juli 2020 - 17:32
Pexels
De coronacijfers blijven stijgen. Ook is er een meisje van 3 overleden aan het coronavirus. Dat raakt André Vanthiechelen. Hij is spoedarts in het ziekenhuis van Zottegem en inwoner van Bever, de enige gemeente zonder besmettingen. Hij vertelt in ‘Spits met Niels’.

"We zijn in onze job continu bezig met mensen. Als het over kinderen gaat, is het altijd veel emotioneler. Zeker omdat de statistieken bewijzen dat zij niet het grote risico vormen."

Nood aan rust

"Ik bekijk de cijfers met heel veel schrik. We zijn nog maar net bekomen van die zware golf en we moeten ons al klaarmaken voor golf nummer twee. We proberen ons voor te bereiden. We hebben al heel veel geleerd en weten nu wel wat te doen of hoe we het moeten aanpakken. Het grote verschil nu is dat er ook vakantie aan zit te komen. Iedereen, de collega’s en het personeel, snakt naar een beetje rust."

We wisten wel dat er een tweede golf zou komen. Maar we dacht dat die in september zou komen, als we weer uitgerust waren. Het overvalt ons nu toch ook wel.

André Vanthiechelen

Geen besmettingen in Bever

"Of er echt geen besmettingen in Bever zijn, ben ik niet 100% zeker van. Het is zo dat Bever een hele kleine gemeente is. Gisteren zag ik nog nieuwe cijfers. Men spreekt pas van een uitbraak als je 2 op 10 000 besmettingen hebt. Dat zou willen zeggen dat je in Bever een halve besmetting moet hebben om van een grote uitbraak te spreken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!