Sportjournalist Carl Berteele: “In het Koning Boudewijnstadion mag morgenavond geen supporter binnen. Hopelijk wordt er toch wat sfeer gemaakt!”

vrijdag 31 juli 2020 - 18:32
Het was een belangrijke dag voor het Belgische voetbal vandaag. Eindelijk is er een beslissing gevallen over de komende seizoenen in de hoogste klasse. Carl Berteele geeft uitleg in ‘Spits met Niels’.

“Sinds 15 mei duurt deze soap nu al. Wat er nu beslist werd, dat is toch wel het toppunt, lag toen al op tafel. Er wordt dit seizoen en ook volgend seizoen met 18 ploegen gespeeld in 1A en 7 in 1B. Die 18 in 1A, dat is wel belangrijk want zo degradeert Waasland Beveren dus effectief niet. Dat wil dus zeggen dat de Pro League zich heeft neergelegd bij de vonnissen van zowel het BAS als de ondernemingsrechtbank van Dendermonde.”

“Daar komen dan nog eens bij: Beerschot en OHL uit 1B. Zij spelen zondag nog wel die zogenaamde promotiematch, maar veel waarde heeft die wedstrijd nu dus niet meer. Tegen het seizoen 22-23 valt alles dan weer in z’n gewone plooi – met 16 teams in 1A en gewone play-offs met 6, terwijl er nu 2 jaar play-offs zijn met de eerste 4 en met de nummers 5 tot en met 8.”

De bekerfinale Club Brugge vs. Antwerp

“Die match stond inderdaad al langer op de agenda en met Club Brugge tegen Antwerp staat er ook een boeiende affiche op het programma. Dat zou in maart zelfs een topmatch zijn geweest, nu is het vooral bij Antwerp heel hard kijken naar een waardevol elftal. Want er is nogal wat veranderd bij de Great Old in het tussenseizoen.”

“Bij Club Brugge lijkt stabiliteit een kernwoord te worden en na de titel zouden ze dus ook de dubbel kunnen pakken, en dat is een heel grote motivatie bij blauw-zwart. En wat er natuurlijk ook veranderd is dat er in het Koning Boudewijnstadion morgenavond geen supporter binnen mag: het wordt voor iedereen aanpassen en hopelijk kan er toch een beetje sfeer gecreëerd worden.”

Remco Evenepoel heeft alweer velen verbaasd door zijn fenomenale ritzege in de Ronde van Burgos.

De koers

“Dat hebben we gisteren al in elke vezel mogen beleven hé: Remco Evenepoel heeft alweer velen verbaasd door zijn fenomenale ritzege in de Ronde van Burgos. Die wedstrijd eindigt morgen en dan zou dat al de derde overwinning worden in een kleine ronde voor Evenepoel. Hij is nog altijd maar amper 20 jaar oud.”

“Verder is er morgen een heel aantrekkelijke koers in Italië met de Strade Bianche, over die witte grindwegen in Toscane. Het is er naar verluidt meer dan 35 graden, dus dat wordt stof vreten voor de renners over een afstand van 185 km en 63 km onverhard. Met Mathieu Vanderpoel en Wout Van Aert als topfavorieten, met Greg Van Avermaet ook en Tiesj Benoot, Julian Alaphilippe en Peter Sagan misschien ook. Dus zeker iets om naar uit te kijken!”

Sporten vs. Corona

“Mondjesmaat beginnen andere sporten zich ook klaar te maken. Bv. in de Formule 1: Daar hebben we zondag toch al de vierde Grote Prijs van het seizoen. De rijders zijn ondertussen in Engeland aangekomen, het circuit van Silverstone is het decor, en dat betekent dus duidelijk dat WK-leider Lewis Hamilton als thuisrijder de grote favoriet is, alweer! Aan vooral Max Verstappen denk ik om voor weerwerk te zorgen, de Nederlander was alvast de snelste in de eerste oefensessie. Dat belooft in elk geval!”

“De NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie is dan toch begonnen vannacht. Alle matchen worden op dezelfde plaats gespeeld in Disney World in Orlando, met nog 22 ploegen en pas in oktober zullen we de nieuwe kampioen kennen, in opvolging van de Toronto Raptors uit Canada. Het WK snooker, anders eind april, begin mei, kent nu pas zijn start en eindigt half augustus. Judd Trump is daar de titelverdediger. en de English Open golf kent ook zijn ontknoping dit weekeinde!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!