Steve Pinson: “Evenementensector krijgt rake klappen en kan verlies de eerste maanden zeker nog niet goedmaken”

dinsdag 28 juli 2020 - 18:01
Pexels
In plaats van een verdubbeling naar 800 bezoekers wordt de capaciteit voor evenementen gehalveerd tot 200. Vooral voor concertorganisatoren is dat een streep door de rekening. Op zondag 2 augustus wordt Will Tura 80 jaar. Het had een ongelooflijk feest moeten worden in het Sint-Walburgapark in Veurne, maar ook hier strooide het coronavirus roet in het eten. Steve Pinson van het bedrijf ‘Klank en licht’ vertelt in ‘Spits met Niels’ hoe het is om deze nieuwe klap te moeten verwerken.

"Het blijft maar duren. Het is nog geen hoogseizoen geweest en het zit er niet echt aan te komen. We kunnen ons verlies de eerste maanden nog niet echt ophalen, er is weinig perspectief. Ik ben heel hard geschrokken van de nieuwe maatregelen. Onze sector, de evenementensector, doet het super goed om alles coronaproof te maken. Dat lukt ook vrij aardig! Onze collega’s doen hun uiterste best op de weinige evenementen die er zijn om alles zo goed mogelijk te doen verlopen. Toch een halvering? Ik snap het niet goed."

"We krijgen rake klappen"

"Voor mij is het wel dramatisch. Sinds vrijdag de dertiende, dat is de naam die ik geef aan 13 maart, krijg ik enkel nog slecht nieuws via telefoon of mail. Mensen weten niet of ze ermee willen doorgaan. Verplaatsen ze hun event? Annuleren ze het? Het is allemaal heel onzeker en dat is nog steeds het geval."

Sinds vrijdag de dertiende, dat is de naam die ik geef aan 13 maart, krijg ik enkel nog slecht nieuws via telefoon of mail.

Steve Pinson

"De voorbije weken, wanneer de maatregelen een beetje versoepeld waren, hebben we een paar dingen kunnen doen. We zijn blijven bewegen, vooral in onze regio. Wij hebben direct zelf actie ondernomen en lokaal contact opgenomen met alle partners. Uiteraard is daar niet overal op ingegaan. Hier en daar hebben we lokaal wel een paar dingen kunnen doen, maar slechts een fractie van wat we anders doen in de zomer. De zomer, dat is normaal gezien een derde van ons werk voor een heel jaar."

Plopsaland

"We zijn ook een vaste leverancier van Plopsaland. Die zijn intussen al bijna een maand terug open. Maar helaas zorgt dat ook niet voor wat werk. Plopsa is vooral bezig met hoe ze het park op een veilige manier open houden. Ook daar valt al het werk voor ons en onze sector helemaal weg. Alle evenementen zijn uitgesteld of afgelast. Binnen een paar maanden zou het nieuwe Plopsa Hotel feestelijk geopend worden. Het valt nog af te wachten of en hoe dat nu nog zal gebeuren."

De moed erin houden

"Gelukkig heb ik een financieel bijzonder gezond bedrijf, en mijn magazijn is nog nooit zo proper opgeruimd geweest! Het is wel de eerste zomer dat ik zoveel tijd heb om door te brengen met mijn kindjes. Als technicus kom je op een evenement altijd als eerste aan en vertrek je als laatste. Dat zijn lange dagen. Dan zie ik ze vaak alleen maar slapen in hun bedjes, dus het is nu wel heel fijn om wat extra tijd met hen te kunnen doorbrengen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!