Testshow Alex Agnew in Nederland: “Een staande ovatie mocht niet, maar ik heb er wel eentje gekregen"

vrijdag 16 april 2021 - 17:15
Stand-up comedian Alex Agnew mocht gisteren nog eens optreden. Niet bij ons, maar in Nederland. Het was een testshow in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. “Het was fantastisch, ik leef hiervoor. Want comedian ben je, dat doe je niet.”

Bubbels van 220 man in zaal van 900

Er waren 220 mensen aanwezig, verdeeld over een zaal met een capaciteit voor 900 mensen. Voor je binnen mocht, moest je een negatieve test kunnen voorleggen. “Ik heb die ook moeten voorleggen. Iedereen in de zaal zat in bubbels”, vertelt Alex Agnew. “Het was fantastisch! Ik sta niet als job op een podium. Ik doe geen comedy, ik ben een comedian. Ik mocht weer doen waar ik voor geboren ben.”

Weinig coronagrappen

“Ik vind grappen over corona, puur over de ziekte, niet zo grappig. Maar ik heb wel gelachen met de avondklok. En met het test-event op zich! Dat ik in Nederland wordt uitgenodigd om op te treden terwijl mijn land er met de broek op de enkels staat naar te kijken. Hier moeten ze afspreken om te vergaderen dat ze gaan vergaderen over (lacht).”

Het is tijd om te beseffen dan mensen die in de culturele sector werken geen hobby hebben, maar een job! 

Alex Agnew

Plannen liggen klaar

“Het is tijd om te beseffen dat de mensen in de culturele sector werken geen hobby hebben, maar een job! Stemmen uit de culturele wereld zoals muzikant Frederik Sioen, acteur Stany Crets en anderen hebben nochtans al heel duidelijk gemaakt dat alles veilig kan. Er liggen zo veel plannen klaar. Dan is het zo pijnlijk dat niemand in gang schiet en initiatief neemt. Maar het besef begint te komen, denk ik. En daar ben ik blij om.”

Staande ovatie

"Ik heb me ongelofelijk geamuseerd! Het was een fijn optreden en ik denk niet dat iemand besmet is geraakt. Jammer om meteen na de show te moeten denken: Wie weet wanneer is er de volgende keer?" Een staande ovatie mocht niet. "Gelukkig dat die baldadige Nederlanders zich niet altijd aan de regels houden want ik heb er wel een gekregen.” Alex Agnew heeft plannen om in september met try-outs te beginnen. “Maar misschien zal ik mijn nieuwe show wel ‘Onder voorbehoud’ moeten noemen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!