The Starlings over Arena Zomerconcerten: “Het is moeilijk om nu ergens te spelen voor een beperkt publiek. Een voetbalstadion is een leuke oplossing!”

maandag 13 juli 2020 - 06:39
Vrijdag 10 juli startten de Arena Zomerconcerten. Dat zijn een reeks optredens in de Gentse Ghelamco Arena. 400 toeschouwers kunnen er in open lucht op voldoende afstand van elkaar zitten. ‘The Starlings’ mochten de Spits afbijten. Ook Showbizz Bart was erbij.

“De Ghelamco Arena in Gent is een stadion waar normaal 18.000 mensen binnen kunnen. Zo veel mogen er nu uiteraard niet binnen", legt Showbizz Bart uit. "Het gebeurt allemaal heel veilig. Nu zijn er 400 plaatsen. Iedereen zit op grote afstand van elkaar en je zit ook nog eens erg comfortabel in de VIP-tribune. Er staat een podium op de dug-out of de bank waar de trainers normaal zitten.”

Kato van The Starlings gaat verder: “We zijn heel blij dat we iets kunnen doen en dat mensen heel creatief zijn omgegaan met initiatieven. Het is ook niet makkelijk om nu iets te vinden, zowel buiten als binnen, voor een beperkt publiek. Hier hebben ze datgoed opgelost door het in een voetbalstadion te houden.”

Tom van The Starlings is een grote voetbalfan: “Kato en ik zijn al komen kijken naar een voetbalwedstrijd hier in de Gentse Ghelamco Arena, maar we hebben er nog nooit opgetreden. Het is heel leuk en speciaal. Normaal kom je hier supporteren en nu mag je de aftrap geven van de zomerconcerten. We mogen niet op het gras gaan staan, want dat is heilig voor het voetbal. Ze zaaien bij of het moet glad liggen voor het nieuwe seizoen. We gaan dus geen balletje trappen! (lacht)”

We hebben goed nieuws! Op vrijdag 17 juli komt er iets nieuws aan!

Cosy en nieuwe muziek

“Onze muziek is perfect geschikt voor deze locatie. Het is groot, maar ook intiem. We proberen deze zomer veel met ons tweetjes op te treden en dat houdt het ‘cosy’. Dat is fijn voor ons, dat het een beperkt publiek is en niet te gigantisch", vindt Kato. 

“We beseffen nog niet goed hoe snel deze concerten uitverkocht waren. Sinds het programma ‘Liefde voor muziek’ hebben we nog niet kunnen optreden, dus we weten nog niet wat de reacties zijn bij de mensen. Het is de eerste keer dat we voelen hoe de mensen onze muziek ervaren en hoe ze ons ontdekt hebben." 

"We hebben nog goed nieuws! Want volgende week vrijdag komen we met een nieuwe single. Het is een eigen nummer dat al op ons album staat, maar het is nog niet uitgebracht als single. Voor het grote publiek wordt het sowieso een ontdekking!”

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!