Tijs Vanneste over 'De Kemping': "Dat de jongeren geëvolueerd zijn, is het mooiste compliment dat ik kan krijgen"

donderdag 15 april 2021 - 16:50
Vanaf vanavond 15 april kan je op Eén kijken naar 'De Kemping', het eerste televisieprogramma van Tijs Vanneste, ook bekend van het muziekduo Van Echelpoel. Een kijktip!

Tijs Vanneste startte met negen jongeren een camping in de Kempen en elk van hen had een persoonlijke reden om mee te doen. "De grote gemene deler tussen de negen jongeren is dat ze allemaal op hun manier een rugzak meezeulen. Ze zijn niet in de meest ideale omstandigheden kunnen starten, hun kansen zijn dus niet zoals die van de gemiddelde mens. Als je naar de oorlog trekt met een geweer, zal je je slag snel kunnen slaan. Als je vertrekt met een stok is dat een ander verhaal", vertelt Tijs.

Tijs Vanneste was erbij als mentale coach. "Mijn taak was om de mensen fysiek en mentaal sterker, weerbaarder te maken. Ik leer hen om niet op te geven en te blijven gaan." Voor de opbouw nam hij zijn goede vriend Lex mee. "Ik moet eerlijk zijn, ik heb zelf twee linker handen", lacht Tijs. 

Het mooiste compliment

Vanneste kijkt fier terug op De Kemping. "Tot mijn grote verrassing is er heel veel veranderd. De negen jongeren hebben de afleveringen op voorhand al kunnen bekijken, omdat het vaak erg confronterend is. En ze hebben er naar eigen zeggen ongelofelijk veel aan gehad. Ze zijn iemand anders dan ze voor het programma waren. Dat is het mooiste compliment voor mij."

Zo vertelt Tijs over Jelle, die een tijd lang sukkelde met een drank- en drugsprobleem. Hij geraakte moeilijk aan werk. "Intussen is hij gesetteld en aan het werk, mét zicht op een vast contract. Ze zijn serieus geëvolueerd."

Mijn taak was om hen sterker, weerbaarder te maken

Tijs Vanneste

Hier Is’t Goed

En Tijs zou Tijs niet zijn, als hij geen soundtrack maakte bij het hele gebeuren. Hij maakte 12 nummers voor de plaat 'Hier Is't Goed'. "Ik ben gaan boetseren met de verhalen die ik gehoord heb van de negen mensen op 'De Kemping', want we hebben daar enorm veel met elkaar gepraat. Daar heb ik nummers van gemaakt, samen met de Lange Polle - Paul Van Bruystegem- van Triggerfinger. De bedoeling is dat de nummers echt binnen komen, een beetje zoals Zjef Vanuytsel."

De Kemping, vanaf donderdag 15 april om 20u38 op Eén.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!