Turntrainer Adam De Backer: “Wij trainen op de piste van een manege om zo meer afstand te houden, met paarden als publiek”

maandag 18 mei 2020 - 16:49
Getty Images
In Olen krijgen kinderen les in een kerk. Daar is meer plaats om afstand te houden. Er worden nog wel meer creatieve oplossingen gezocht dezer dagen, want Turnclub Wildgym uit Herent heeft ook een alternatief voor de eerste training, vertelt trainer Adam De Backer.

Paardenmanège

“Wij turnen straks in een piste van een manege met onze tumblinggroep. Dat zijn dan vooral salto’s en flikflakken. Alles op de vloer, zo moet je het bekijken. We turnen niet in de turnhal, want dat mag niet. Op de manege hebben we toch een plaatsje gevonden om terug op te starten: kracht, conditie, … We gaan ons nog een beetje inhouden. Het is de bedoeling om de spieren en de gewrichten klaar te maken voor het latere spectaculaire werk. Het is niet de bedoeling dat we salto’s meteen doen. De paarden zijn ons publiek!”, lacht Adam.

“Er zijn niet veel opties om ergens te turnen. Het mag niet in een privéruimte, omdat je anders de familiebubbel betreedt. Het mag ook nog altijd niet op echte recreatiedomeinen, al zal dat misschien wel snel veranderen. Het was een beetje creatief zoeken naar waar het wel kan. Hier hebben we plaats. Van de hindernissen blijven we wel af, want technisch gezien mag dat ook nog niet. We hebben enkel een vlakke ondergrond nodig en daar zullen we het mee doen.”

De turners

De turners reageerden enthousiast. Ook voor hen was het een grote verandering. Ze trainden 4 keer per week en opeens niet meer. Volgens mij zitten ze op hete kolen. Er was niemand die zei dat het een gekke plek is om te trainen. Ze hebben ook een gekke trainer met enthousiaste ideeën, dus ze zullen dit ergens verwacht hebben”, lacht Adam.

Ik hou mijn hart vast, want ik weet niet of ze thuis geoefend hebben. Het zijn sportmannen, dus ik vermoed dat ze zich hebben kunnen bezighouden en het zijn blijven onderhouden. Anders zullen ze de komende weken hard afzien. We hebben een aantal videoconferenties gehouden met bepaalde disciplines van de club om zo toch wat groepslessen te kunnen doen. Maar dat was natuurlijk heel beperkt", besluit Adam. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!