Tv-gezicht Gerty Christoffels (62) overleden na slepende ziekte

woensdag 14 oktober 2020 - 12:47
Foto VRT
Gerty Christoffels (62) is maandagavond overleden. De Vlaamse presentatrice, vooral bekend van ‘Boeketje Vlaanderen’ en ‘De Drie Wijzen’, was al een tijdje ziek.

Gerty, die regentaat Nederlands-Engels studeerde, werd in 1984 aangenomen bij de toenmalige BRT. Ze presenteerde er onder andere ‘Boeketje Vlaanderen’, haar eerste programma, dat meteen razend populair werd. 

Zelf had Gerty nooit verwacht dat net zij gekozen zou worden voor de job. “Al die kandidaten zagen er zo gesofisticeerd uit. Ik dacht: "Christoffels, pakt uw sjakosj en ga terug naar Limburg. Jij hoort hier niet thuis”, vertelde ze daarover later bij Christel Van Dyck in De Rotonde. Toch zag de BRT in haar het perfecte gezicht voor de show. Christoffels maakte uiteindelijk 25 jaar lang televisie.

Het ei van Christoffels

Daarnaast was ze ook te zien in ‘Het Ei van Christoffels’ en ‘Personal Upgrade’. Voor dat laatste programma mocht ze zelfs Bill Gates interviewen. Later werd Gerty een vertrouwd gezicht in ‘De Drie Wijzen’. Ze deed daar dienst als de zogenaamde ‘schietschijf’ van Walter Grootaers en Jacques Vermeire.

In 1995 maakte ze de overstap naar VTM voor het human interest-programma ‘Domino’. Daarnaast was ze ook te zien in ‘Lekker Thuis’, ‘Groene Vingers’ (als voorganger van Mark Demesmaeker). Ze was er ook een vast panellid van ‘Wie Van De Drie’, waarvoor ze ook een tijdje de presentatie voor haar rekening nam.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!