Uitbater skipiste Henk Bleijenberg: “Als je dit weekend naar de sneeuw wil, bereid je goed voor en kies rustige plekken”

vrijdag 8 januari 2021 - 18:14
Bij Stavelot, in Trois-Ponts in de provincie Luik, sneeuwt het nu zoals het daar al in tijden niet heeft gesneeuwd. Henk Bleijenberg is alleen aan het skiën op zijn eigen piste, want hij is de enige die erop mag, vertelt hij in ‘Spits met David’.

Alles wat met wintersport te maken heeft, is niet toegestaan om confrontaties van mensen tegen te gaan. Daar ben ik uiteraard niet erg blij mee. Ik heb mijn piste voor mij alleen, maar het is een heel duur ticket.”

“Wij hebben een familiale piste. Op onze piste kan 200 tot 750 man. In het weekend is het drukker dan in de week. Maar je kan er altijd lekker skiën. Het is voor ons een hele belangrijke periode, ook de gasten vinden het erg spijtig dat je niet kan genieten van de sneeuw.”

Wie weet komt er nog een winterse periode en kunnen we gebruik maken van reserveringen.

Henk Bleijenberg

We hebben de hoop nog niet opgegeven. Wie weet komt er nog een winterse periode en kunnen we gebruik maken van reserveringen waardoor we toch een 350 personen per dag mogen ontvangen. Dat zou voor iedereen goed zijn.”

Wil je dit weekend naar de sneeuw?

Als je dit weekend gaat skiën met je eigen materiaal, mag je ook niet op Henks skipiste: “Ook dat is niet toegestaan. Als je naar de sneeuw wil komen, bereid je dan goed voor. Rijd naar plekken waar het rustig is. Niet naar Saint-Hubert, niet naar Baraque de Fraiture of Baraque Michel. Ga alsjeblieft naar plekken waar het rustiger is of waar het kalm is. Zorg ervoor dat je je auto normaal kan parkeren en dat je een wandeling door de sneeuw kan maken. Je kan honderden kilometers wandelroutes gebruiken, maar bereid je voor en kies op voorhand waar je heen gaat.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!