Uitvinder van de flippo over de comeback van het speeltje: "Het zijn geen échte flippo's die nu in de chipszak steken"

maandag 3 mei 2021 - 16:57
Foto: Canva
De rage uit de jaren 90 is terug! Naar aanleiding van het EK voetbal stopt Croky opnieuw flippo's in hun chipszakken. Deze keer kan je 12 Belgische voetballers proberen te verzamelen. Hans Zandvliet, de uitvinder van de flippo zo'n twintig jaar geleden, reageert op de comeback van de flippo in 'Spits met David'.

De flippo's waren niet alleen een rage bij kinderen, ze brachten bij Hans Zandvliet ook veel geld in het laatje. Hij verdiende zo'n dertig miljoen aan de ronde schijfjes. Het leverde hem zelfs een villa op met koning Willem-Alexander als overbuur. Deze keer passeert hij niet langs de kassa. "Ik heb helemaal niets te maken met dit initiatief", legt Zandvliet uit. "Het zijn gewoon ronde schijfjes die Croky erin stopt, de echte flippo heeft speciale inkepingen. Het zijn dus eigenlijk geen échte flippo's."
 

Het zijn eigenlijk geen échte flippo's

Hans Zandvliet

Toch gelooft Zandvliet in een heropleving van de flippo. "Ze zijn leuk gemaakt en het onderwerp, het EK, is populair. De generatie die is opgegroeid met flippo's heeft nu zelf kinderen, dus dit is voor hen zeker een stuk jeugdsentiment, dus ik ben ervan overtuigd dat het opnieuw een succes wordt!

De miljoenen die hij verdiende, raakte hij intussen weer kwijt door een nieuwe investering in knikkers die faliekant afliep. "Het kan snel keren. Mijn villa is weg, en nog heel wat andere dingen ook, mijn leven ziet er intussen weer helemaal anders uit. Maar ik ben zeker nog lang niet uitgespeeld."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!