Vanaf 10 mei mogen alle leerlingen terug voltijds naar school: "Wij zijn heel blij!"

woensdag 28 april 2021 - 17:27
Vanaf 10 mei mogen alle Vlaamse leerlingen weer voltijds naar school. Dat zijn Vlaams minister Ben Weyts, de virologen en de onderwijspartners overeengekomen. Louis Notte (17), de voorzitter en woordvoerder van de Vlaamse Scholierenkoepel, is blij.

Het begon te wegen voor de Vlaamse scholieren: “We zijn heel blij dat we terug naar school kunnen. Het is belangrijk voor het welbevinden van de leerlingen, maar ook voor de kwaliteit van het onderwijs. Iedereen die ik heb gehoord is heel positief, omdat de meesten het afstandsonderwijs beu zijn. Het is wel zo dat waarschijnlijk niet iedereen terug voltijds naar school zal kunnen gaan, want de scholen krijgen de vrijheid om zelf te beslissen hoe ze het aanpakken. Er is beslist dat de scholen voltijds open mogen, maar een school kan ook beslissen om toch nog een deel afstandsonderwijs te geven.”

Bang om besmet te raken

Maar toch is er nog steeds een kleine groep studenten die bang zijn om besmet te worden, vertelt Louis Notte. “Ze zijn bang om op school besmet te raken en verder hun ouders of grootouders te besmetten. We vinden het dus heel belangrijk dat er bij de opening van de school aandacht is voor deze scholieren. We willen dat de school met hen in gesprek gaat en hen op hun gemak stelt. Maak gebruik van een klasgesprek of vraag gewoon eens aan de leerlingen hoe het met hen gaat.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!