Vanaf vandaag meer bezoek toegelaten in woonzorgcentra: "We doen beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van bezoekers"

maandag 7 september 2020 - 07:32
In de woonzorgcentra is vanaf vandaag meer bezoek toegelaten. Bewoners mogen nu minstens één bezoeker per week ontvangen, ook als er coronabesmettingen zijn vastgesteld in het centrum.

Ook fysiek contact is mogelijk als de bewoner en de bezoeker tot dezelfde bubbel behoren. De woonzorgcentra zijn blij met de nieuwe regels, maar vragen bezoekers wel om voorzichtig te zijn.

Het is een stap vooruit, maar het is bang afwachten

Fons Duchateau, voorzitter van het Zorgbedrijf Antwerpen

Beetje verkouden? Blijf weg!

Fons Duchateau, voorzitter van het Zorgbedrijf Antwerpen: "We doen natuurlijk een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van bezoekers. Voel je je een beetje verkouden? Gebruik dan alsjeblieft je verstand: blijf weg. Probeer voorzichtig te zijn: ontsmet je handen, draag zoveel mogelijk een mondmasker. Het is een stap vooruit, maar het is bang afwachten. Als iedereen zich verantwoordelijk gedraagt dan kan de regeling zolang mogelijk en zo goed mogelijk standhouden."

Ook fysiek contact is mogelijk als de bewoner en de bezoeker tot dezelfde bubbel behoren. Er is één uitzondering: als de bewoner zelf besmet of vermoedelijk besmet is, dan moet hij of zij in quarantaine en is er tijdelijk geen bezoek mogelijk. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!