Virtueel autosalon Brussel in 2021

zondag 10 januari 2021 - 11:41
Dit jaar zeer uitzonderlijk geen autosalon op de Heizel in Brussel, maar wel virtuele autosalons bij de verschillende merken, en veel kleine 'salonnetjes' bij de dealers.

Ook de autosector wordt getroffen door de corona pandemie. In België werden er in 2020 21,5% minder nieuwe auto's gekocht, en door het schrappen van het autosalon in Brussel gaan er nog eens 17% minder wagens van de hand.

Bijna alle merken proberen dat op te vangen door websites met virtuele autosalons te creëren waar je terecht kan voor de nieuwe modellen, voor hun compleet gamma, voor prijzen en specificaties. Meestal kan je ook chatten met een informant.

Het zou geen Belgisch (virtueel) autosalon zijn mochten er geen kortingen worden gegeven. Mitsubishi geeft 30% korting, maar die stoppen dan ook met auto's te verkopen in Europa. 21% of meer is realistisch bij heel wat andere merken. Of er worden gratis opties, gratis autoleningen, gratis jarenlang onderhoud, of gratis wallboxen voor elektrische wagens cadeau gedaan.

Voor zijn er ook kortingen op elektrische auto's. Die vele nieuwe elektrische wagens zijn, samen met de doorbraak van de Chinese merken op onze Belgische markt, dé grote tendens dit jaar.

Donderdag 14 januari, één dag voor het 'échte' autosalon in Brussel de deuren zou geopend hebben, vertel ik er meer over in Spits bij David.

Hieronder alvast enkele van de nieuwigheden op het 'virtuele autosalon' van 2021.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!