Vrouwen in de bouw Hiba, Laura en Chinouk: "Al sinds mijn 12de weet ik dat ik in de bouw wil"

donderdag 4 maart 2021 - 15:12
Vrouwen in de bouw bestaan, maar er zijn er nog niet genoeg. En daar wil David Van Ooteghem deze week iets aan doen door te horen hoe tof het kan zijn voor een vrouw op de werf. Op de Technische school EDUGO campus Glorieux in Oostakker zitten Hiba, Laura en Chinouk. Ze volgen de opleiding schilder en decoratie. Daar doen ze aan hout- en marmerimitatie of marmereffecten schilderen, maar schilderen en behangen doen ze ook.

De drie vrouwen volgen de schilder- en decoratieopleiding. Chinouk wist al heel lang dat ze hier ooit zou staan: "Ik weet al sinds mijn zesde leerjaar, of mijn twaalf jaar, dat dit de richting is die ik uit wil. In het zesde hadden wij een project waarbij de school Edugo naar onze lagere school kwam. Toen moesten we schilderen en voorbereiden. Ik vond dat zo leuk! En ik heb er nog helemaal geen spijt van."

"We leren voorbereiden en uiteraard het schilderen zelf. Het voorbereiden is heel belangrijk, want je oppervlak moet vlak zijn. En je moet alles heel goed afplakken, want als je in een huis bent, moet je ervoor zorgen dat je klanten hun vloer niet vuil wordt."

"Er zouden best nog wel meisjes bij kunnen"

"In onze klas zitten we met vier meisjes en vier jongens. Hier is het dus gelijk. In de rest van de school zijn vrouwen inderdaad in de minderheid. Er zouden best nog wel wat meisjes bij kunnen. Ik raad het iedereen aan. Wees gewoon niet bang om er vuile kleren aan over te houden!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!