Vrouwen in de bouw, Stephanie: "Ik ben beginnen fitnessen toen ik in de wegenbouw ging, om wat meer kracht te hebben"

woensdag 3 maart 2021 - 16:54
De bouwwerf is nog grotendeels een mannenwereld. Toch zijn er ook heel wat vrouwen aan de slag in de bouw, en dat ontdekt David Van Ooteghem deze week in 'Spits'. Hij spreekt met Stephanie Wellens, een sterke vrouw die jouw wegen aanlegt bij de firma Willemen.

Een straat aanleggen, is niet gewoon wat beton gieten: "Wij maken borduurs, kolken, goten en nog veel meer. Want er komt veel meer bij kijken dan enkel asfalt kappen. Je moet vooral zien dat alle ondergrond in orde is. Buizen moeten er goed inzitten en alle putten moeten weg zijn. Ikzelf doe van alles eigenlijk: alles wat met wegenbouw te maken heeft, buiten het asfalt zelf kappen."

"Ik ben beginnen fitnessen toen ik in de wegenbouw ging om wat meer kracht te krijgen, maar ondertussen is dat allemaal volledig in orde gekomen.(lacht)"

Op de werf met de schoonvader

Stephanie is de enige vrouw in haar bedrijf: "Dat valt heel goed mee. Ik heb geen problemen met de mannenpraat. Via mijn schoonvader ben ik in de sector terechtgekomen. Ik ben afgestudeerd als onderhoudsassistente hout, bouw en schilder. Ik wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat ik wou doen. Wegenbouw leek me van in het begin heel interessant. Ik deed een opleiding en zo geschiedde..."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!