Zomerschool start vandaag: “Ik bekijk het niet als een opoffering, want we hebben de kinderen toch wel gemist!”

maandag 10 augustus 2020 - 17:20
Pexels
Kinderen uit het lager onderwijs kunnen online of via televisie les volgen. Dat kan via Ketnet of via zomerschool.vlaanderen. Daarnaast zijn er ook heel wat zomerscholen gestart. Jolien Hendrickx, één van de leerkrachten hier, in basisschool De Wegwijzer vertelt hoe dat juist in zijn werk gaat. Ook Lara De Vos springt bij. Zij doet dit als studentenjob met hart en ziel vertelt ze bij ‘Spits met Niels’.

“Het is heel erg warm en moeilijk om je te concentreren. We moeten voor genoeg afwisseling zorgen, maar de kinderen zijn wel heel gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ze hebben er zin in!”, begint Jolien Hendrickx.

De kinderen

“Ik bekijk het niet als een opoffering, want we hebben de kinderen al heel lang niet gezien. We zijn heel lang thuis geweest. Ik heb ze toch wel gemist! Opnieuw twee maanden thuis was voor mij inderdaad wat te lang. Dit is een mooie opvulling van de vakantie. Ook voor de kinderen is het duidelijk goed om nu terug te kunnen oefenen. De kinderen komen uit verschillende scholen, maar het gaat wel om dezelfde leerstof. Dus dat lukt!”

“De achterstand van de kinderen is heel wisselend. Er zijn kinderen die thuis veel ondersteuning hebben gekregen. Sommigen hebben zelfs een voorsprong genomen, dat zijn dan kinderen die één op één begeleid werden door hun ouders. Maar kinderen bij wie de ouders die mogelijkheden niet hadden, is het heel moeilijk geweest. Het verschil is groot tussen de kinderen die wél ondersteuning hebben gekregen.

We kijken samen naar waar zij nood hebben aan begeleiding en ondersteuning. Samen komen we zo tot een goed einde!

Lara De Vos, jobstudente

De dagplanning

Lara De Vos, een jobstudente, gaat verder: “In de voormiddag hebben we een team van leerkrachten die proberen te remediëren en de leerstof te herhalen die ze gezien hebben. Het schoolgebeuren dat tijdens corona is blijven liggen. In namiddag verwerken jobstudenten wiskunde of taaloefeningen in de spelletjes. We proberen het zo plezant mogelijk te maken voor de kinderen!

“We gaan in dialoog met de kinderen om te weten waar zij het meest nood aan hebben. Is het wiskunde? Is het taal? Dan kijken we waar zij de nood ervaren, zodat wij hen op die vlakken kunnen begeleiden en ondersteunen. Samen komen we zo tot een goed einde! Daar doe ik het voor!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!