Marilyn Ambach "Tel Aviv is in de ban van de Eurovisiegekte"

dinsdag 14 mei 2019 - 08:40
Dennis van den Buijs
Marilyn Ambach
Instagram
Al 12 jaar woont de Antwerpse Marilyn Ambach, dochter van 'Boogie Boy', in Tel Aviv. Radio 2 Antwerpen polste of de Israëlische stad klaar is voor de start van het Eurovisiesongfestival vanavond.

"We merken in de stad al maanden dat de voorbereidingen aan de gang zijn. Maar de laatste week is er echt een 'Eurovision Madness' in Tel Aviv", zegt Marilyn Ambach in Start Je Dag. Ook voor de uitgeweken Antwerpse zijn het drukke werkdagen. "Ik ben actief in de muziekindustrie in Israël. Gisteren heb ik de Nederlandse kandidaat Duncan geassisteerd bij zijn showcase. Straks zorg ik ervoor dat Madonna en haar crew goed in hun hotel geraken," vertelt Marilyn op Radio 2 Antwerpen. 

Babysit Boogie

Ondanks de drukte is Marilyn Ambach goed voorbereid, tenminste dat dacht ze. "Gisteren is mijn vader (Paul Ambach aka Boogie Boy, nvdr.) in Tel Aviv geland. Hij zou me helpen met de kinderen maar zat gisteravond toch weer op café om zelf op te treden."  Marilyn zelf is niet de grootste fan van het Eurovisiecircus. "Persoonlijk vind ik het festival een beetje te veel kitsch. Maar Tel Aviv is helemaal klaar voor een goed feestje. Jerusalem prays and Tel Aviv plays! Hier valt 24 op 7 iets te beleven", besluit Marilyn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!