Sven Speybrouck start online videoreeks over boeken

dinsdag 23 april 2019 - 13:38
Sven
Vanaf 23 april - Wereldboekendag - stelt Sven Speybrouck wekelijks een videogesprek voor met een boekenliefhebber. In 'Achterflap' gaat hij op zoek naar een goed boek en wordt een wekelijkse rubriek op het boekenplatform langzullenwelezen.be.

Dat platform werd vorig jaar gelanceerd door de VRT en krijgt nu een update: niet alleen een plek waar boekenliefhebbers informatie over boeken kunnen vinden en delen, maar ook een verzamelplaats voor alle programma’s en items van de diverse VRT-netten waarin boeken en literatuur aan bod komen. 

Daarnaast bevat langzullenwelezen.be voortaan ook een boek in de kijker en andere redactionele tips over recente boeken en literaire events. En dus ook de nieuwe videoreeks van Sven Speybrouck.

Enthousiaste lezers kunnen je goesting geven om een boek te lezen.

Sven Speybrouck

Liefde voor lezen

Sven Speybrouck trekt wekelijks naar een leesclub, een leescafé of een andere plaats waar boekenfans elkaar vinden. Hij praat er met gepassioneerde lezers over hun liefde voor boeken. 

In elke aflevering stelt één boekenliefhebber zijn of haar drie favoriete boeken voor. De boeken vormen het uitgangspunt voor een gesprek over het plezier van het lezen en de rol die boeken in ons leven spelen. De lezers die Sven ontmoet, zijn even verscheiden als de boeken die ze koesteren.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van Achterflap. Daarin ontmoet Sven in Boekenhuis Theoria in Kortrijk de 20-jarige Charlotte Monbailleu, een studente politieke wetenschappen. Ze praten over haar drie favoriete boeken...
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!