Guy & Günther in Amerika: het dagboek (5)

vrijdag 10 augustus 2018 - 11:32
3 weken lang doorkruisen Guy De Pré en Günther Neefs de VS, van Chicago tot Los Angeles, via Route 66. Ze gaan op zoek naar de roots van de Amerikaanse muziek… Volg hun ervaringen op de voet in hun dagboek.

DAG 9

Vandaag rijden we een uurtje terug in de tijd. We rijden naar New Mexico waar het een uurtje vroeger is. 

Voor we in New Mexico komen, rijden we langs de ‘Cadillac Ranch’, een iconische plaats langs Route 66. Stanley March The Third, een excentrieke miljonair, gaf aan 3 kunstenaars de opdracht om 5 Cadillacs met hun neus in de grond te steken. De ‘Cadillac Ranch’ dook ook al op in de film Cars.

Omdat het net geregend heeft, staat het veld volledig onder water. Maar Günther wil toch eens gaan kijken, op zijn blote voeten (die nadien zorgvuldig werden gewassen in… een plas.)

Midpoint

Net voor de grens met New Mexico, in Adrian, ligt het Midpoint Café en het midden van de Route 66. Onze 2 cowboys zijn in de helft!

In New Mexico verandert het landschap helemaal. Alles wordt droog en stoffig en je kan zo ver als de horizon kijken. Vanavond slapen we in Tucumcari.

DAG 10

We mogen nog wat genieten van het mooie landschap in New Mexcio. Vandaag trekken we naar de hoofdstad, Santa Fe. Die ligt op zo’n 2.200 meter hoogte. Een korte rit door niemandsland. 

Santa Fe staat bekend om de typische adobe bouwstijl. Leuk weetje: Santa Fe is ouder dan Amerika. Het maakte vroeger deel uit van Mexico.

Ontdek ook de vorige afleveringen van het dagboek van Guy & Günther

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!