Op tracktocht met Annelien Coorevits

donderdag 3 augustus 2017 - 11:30
Op tracktocht met Annelien Coorevits
Meer dan 10 jaar geleden is het ondertussen dat Annelien Coorevits Miss België werd. Voor Annelien was het alleszins een goede start van een mooie carrière. Ze presenteerde al talloze programma’s, zeer recent nog het immens populaire Temptation Island. Maar Annelien is meer dan een mooie verschijning: ze is ook mama van 2 jonge kinderen en onderneemer. Haar juwelenlijn MirACles is zeer succesvol en wordt binnenkort nog uitgebreid met kleding. Samen met Benjamien maakt ze de muzikale reis door haar leven.

Tracklist

The Communards - Don’t Leave Me This Way
Annelien werd geboren op 3 december 1986 en toen stond dit op nummer 1 in de Top 30

Vader Abraham - Het Smurfenlied
Annelien’s vader had een uitgebreide platenkast en de populaire Vader Abraham-elpee stond daar ook bij, al was die 9 jaar eerder al uitgekomen.

Michel Fugain - Une Belle Histoire
Nog een nummer dat Annelien aan haar vader doet denken. Het gezin ging vaak op reis naar Frankrijk en daar hoorde Frans chanson bij in de auto.

Bart Herman - Ik Ga Dood Aan Jou
Voor iedereen in het gezin Coorevits is het duidelijk dat dit mama’s liedje is: ze zette het altijd keiluid als het op de radio kwam en zong het dan ook nog even luid mee.

Vangelis - Conquest Of Paradise
Het is algemeen geweten dat Annelien niet zo’n talent voor dansen heeft. Toch heeft ze als kind een tijdje ballet gedaan. Op dit nummer werd gedanst tijdens een voorstelling maar Annelien werd subtiel in de coulissen getrokken omdat ze zo’n gebrek aan gevoel voor ritme had.

Wham - Last Christmas
Dit nummer doet haar denken aan studentenwerk. Ze pakte als student pakjes in voor de klanten van een boekhandel. Dat was tijdens de kerstvakantie, vandaar het kerstnummer.

Coldplay – Parachutes
Dit nummer brengt haar terug naar haar middelbare schooltijd in Menen, niet bepaald de leukste tijd van haar leven.

Juan Luis Guerra - Burbujas De Amor
Als ze dat liedje oplegt is het even alleen de muziek en niks anders.

Nirvana - The Man Who Sold The World
De eerste CD die ze ooit kreeg, en dan nog wel voor Valentijn. Tussen haar en die jongen is het niet echt iets geworden maar de Unplugged van Nirvana draait ze nog bijna wekelijks in haar auto

John Legend - Save Room
Doet haar denken aan haar studie Communicatiemanagement in Kortrijk, een studie die werd onderbroken door het jaar Miss België zijn.

50 cent - Candy Shop
Doet haar denken aan haar eerste lief waarmee ze trouwens nog altijd goed overeen komt

Nneka - Shining Star
Dit nummer schalt op Olivier Deschacht, de man van Annelien, z’n telefoon wanneer zij hem belt. Het is hun liedje.

Tracy Chapman - Fast Car
Omdat Annelien niet goed tegen grote ruimtes met veel volk kan gaat ze niet vaak naar concerten. Tracy Chapman in Bozar was daarop één van de weinige uitzonderingen.

Amatorski - Come Home
Toen Annelien hoogzwanger was van haar eerste kindje Elena bezorgde dit nummer haar een warm huiselijk gevoel.

Billy Joel - Piano Man
Dit nummer is ook een “all time favourite”.

David Gray - Sail Away
Ze gelooft niet echt in het hiernamaals. Hopen wél maar geloven niet. Ze heeft dit nummer al op een begrafenis gehoord en zou het ook op de hare willen. “Maar eerst liefst nog wat leven.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!