Op tracktocht met Frank Van Laecke

donderdag 20 juli 2017 - 11:04
Regisseur Frank Van Laecke was amper 4 jaar toen zijn ouders en familie hem al meenamen naar repetities en voorstellingen in wat vandaag het NTGent noemt.

Wat hij zich daarvan herinnert is de geur die op de scène hing, hij werd er als het ware door bedwelmd. Het was een geur van grime en stof. Een geur die aan de muren, en in het voordoek hing. Een omgeving die een geweldige indruk op hem heeft gemaakt, en waar hij zich nooit of te nimmer van heeft kunnen lossen. 

Frank staat ondertussen voor entertainment en spektakel maar ook voor stukken vol ontroering of humor op topniveau. Bij alle onderscheidingen en prijzen in binnen- en buitenland blijft hij nuchter: “Je bent maar zo goed als het laatste stuk dat je gemaakt hebt. Theater, musical, opera…. dat is mijn wereld, dat is mijn passie en de liefde voor muziek die kreeg ik mee van mijn ouders.”

TRACKLIST

Louis Prima - Buona Sera
Op 1 februari 1958 zag Frank het levenslicht op dat moment stond Louis Prima op nummer 1!
 
Maria Callas - Signore Ascolta

De aria ‘Signore ascolte' gezongen door Maria Callas is een hoogtepunt uit de opera Turandot van Puccini. Frank roemt Callas vooral om haar vertolkingen. Maria Callas was een dramatische zangeres met ook een dramatisch leven.
 
Charles Trenet - La Mer

Charles Trenet en zijn muziek is het ideale muzikale gezelschap op reis, op weg naar het zuiden!
 
Beethoven - Mondschein Sonate

Frank is van kindsbeen af begeesterd door de muziek en het leven van Van Beethoven. Hij gaf ooit een spreekbeurt over Van Beethoven op school van 45 minuten!
 
Boudewijn De Groot – Testament
“Iedereen sluit periodes af in zijn leven en maakt misschien wel een testament op van die tijd!” Frank denkt met de muziek en de tekst van ‘Testament’ van Boudewijn De Groot terug aan zijn jaren op de middelbare school.
 
Michael Crawford - The Colors Of My Life uit de musical Barnum
Frank zag de musical ‘Barnum’ wel drie keer, hij werd diep geraakt door de passie, de gedrevenheid van musicalacteur Michael Crawford.
 
Françoise Hardy - Tous Les Garçons
Frank wil niet meteen terug 17 of 18 zijn. Het was een tijd waarin liefde onbeantwoord bleef. Frank was klein en zag er piepjong uit. “Françoise Hardy zingt hier ook over de ‘anderen’. "Ze hebben allemaal een vriendje of liefje ...en ik, ik ben alleen.”
 
Christopher Gunning - Poirot Theme
“Mijn leven is theater. Ik ben dankbaar voor alle vertrouwen dat ik al kreeg en nog altijd krijg. Ook dankbaar voor alle mooie ontmoetingen. Bij iedere opdracht zijn er mensen waarmee je een band opbouwt. Zij geven zich bloot, ik mezelf ook. We werken samen aan een stuk. We leven gedurende weken, soms maanden heel intens samen. Met sommigen blijft de vriendschap voor altijd, zoals bijvoorbeeld met acteur David Suchet, vooral bekend als Hercule Poirot.”
 
Umberto Tozzi & Raf - Gente Di Mare
Frank heeft de wereld gezien! Zijn regie brengt hem de wereld rond, maar zijn favoriete bestemming blijft Italië. Wanneer hij nood heeft aan vakantie draait hij ‘Gente di Mare’, pathos en dramatiek op zijn Italiaans.
 
Barrington Plenough - Theme From Morse
Frank is fan van de serie ‘Inspector Morse’. Muziek speelt zowel in de tv-serie net als in de boeken een belangrijke rol. Inspector Morse, een wat norse man, is vooral een liefhebber van klassieke muziek en opera maar de serie werd ook voorzien van eigen muziek, gecomponeerd door de Australische componist en gitarist Barrington Pheloung.
   
Deep Purple - Child In Time
Ook al was Frank als jongeman dol op klassieke muziek en opera, voor Deep Purple had en heeft hij nog altijd diepe bewondering.
 
Jimmy Scott - Nothing Compares To You

Een fantastische versie van het welbekende ‘Nothing compares to you’ door Jimmy Scott, een lied dat Frank opdraagt aan vriend, regisseur en choreograaf Alain Platel.
 
Theme from Inspector Lewis
Zijn eigen begrafenis regisseren zal Frank niet lukken maar de muziek bij de serie ‘Inspectore Lewis’ vraagt Frank wel op zijn uitvaart.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!