Op tracktocht met Lady Linn

donderdag 10 augustus 2017 - 11:31
Op tracktocht met Lady Linn
Lady Linn is een muzikante pur sang. Ze speelde als kind al piano, heeft zang aan het conservatorium gevolgd en scoorde tien jaar geleden haar eerste hit met een cover van Eddy Grants “I don’t wanna dance”.

Daarnaast heeft ze ook nog een carrière in de internationale dancewereld. Dit jaar schitterde ze in het TV-programma “Liefde voor muziek” waarin we haar voor het eerst in het Nederlands konden horen zingen.

Vorig jaar is Lien ook moeder geworden. Een rijkgevuld leven vol muziek waarvan we in Tracktocht de belangrijkste liedjes horen.

Tracklist

Joe Dolce – Shaddap Your Face
Lien werd geboren op 17 april 1981. Op dat moment stond deze Australische Italiaan op 1 in de Top 30.
 
Michael Jackson – Beat It
Eén van haar vroegste muzikale herinneringen. Ze vond het nummer super maar was er ook een beetje bang van. Haar ouders speelden het altijd heel luid.
 
Aileen Quinn – Tomorrow

Dit zong ze als kleuter mee. Het was een grote hit uit de muscicalfilm “Annie” die ze echter nooit gezien heeft.
 
The Moody Blues – Nights In White Satin
Een favoriet nummer van haar vader. Hij liet het haar horen maar als kind was ze er niet zo van onder de indruk. Nu wel.
 
The Beatles – While My Guitar Gently Weeps
Dit doet haar denken aan haar moeder. Lien is opgegroeid in een gezin waar veel muziek aanwezig was en The Beatles hoorden daar natuurlijk ook bij.
 
Sandra – Maria Magdalena
Een beetje een guilty pleasure, maar wel een geweldig nummer. Lien heeft het ook nog willen coveren voor haar debuutplaat maar in plaats daarvan toch voor een nummer van Eddy Grant gekozen omdat het meer geschikt was om er een jazzbewerking op te maken.
 
Nirvana – All Apologies
De CD In Utero, waarvan dit nummer afkomstig is, heeft ze met haar eerste zakgeld gekocht. Ze was echt fan en speelde de nummers na op de gitaar van haar vader.
 
Neil Young – Rocking In The Free World
Torhout 1996. Lien gaat met haar vader naar het festival. Headliner dat jaar was Neil Young en dit was het laatste nummer dat hij die avond speelde. Lien en haar vriendin bleven het refrein achteraf zingen op weg terug naar de auto.
 
Dianne Reeves – Afro Blues
Aan het einde van de middelbare school besloot Lien om jazz/zang te gaan studeren aan het conservatorium. Ze kende echter nog niet zoveel van jazz en ontleende daarom veel CD’s in de bib. Zo heeft ze dit nummer leren kennen.
 
Destiny’s Child – Say My Name
Dit doet haar denken aan het conservatorium. Het is geen jazz-nummer maar Lien oefende veel door Destiny’s Child te zingen, samen met een vriendin na de schooluren.
 
Prince – Purple Rain
Prince is Liens favoriete muzikant allertijden. Ze heeft hem een paar jaar geleden ook live gezien op een intiem concert in Brussel. Ze stond letterlijk op één meter. Zo dichtbij dat ze er een beetje schrik van kreeg.
 
George Michael – Faith
Dit zong Filip, de vriend van Lien, in de auto toen ze mekaar nog aan het leren kennen waren. Door dit nummer samen te zingen voelde ze zich heel erg op haar gemak bij hem.
 
Bobbejaan Schoepen – De Lichtjes van de Schelde
In 2016 werd Lien mama. Ze heeft dit nummer een keer gezongen voor haar zoon toen hij nog een baby was en er kwam meteen een glimlach op z’n gezichtje.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!