Op tracktocht met Sergio

donderdag 27 juli 2017 - 07:30
“Sjekke van Linge” (Serge van Linden). Dat stond op de achterkant van de motorvest van Sergio destijds. Bij z’n vrienden hingen daar emblemen op van hardrock-bands, maar Sergio heeft nooit artiesten geadoreerd. Hij is wel een groot muziekliefhebber.

“Sjekke van Linge” (Serge van Linden). Dat stond op de achterkant van de motorvest van Sergio destijds. Bij z’n vrienden hingen daar emblemen op van hardrock-bands, maar Sergio heeft nooit artiesten geadoreerd. Hij is wel een groot muziekliefhebber. 

In z’n tienerjaren ontdekte hij de New Wave en de elektronische muziek en met Touch of Joy stond hij in de jaren ’90 zelf achter de synthesizer te entertainen. 

Meer recent laat hij zich van een gevoeligere kant zien en met “Alleen Bij Jou” kwam hij in 2014 op 1 in Vlaanderen. Benjamien overloopt met Sergio’s diens leven en draait de platen die dat muzikale leven vorm gaven.

Tracklist

Sam The Sham And The Pharaohs - Wooly Bully
Nummer 1 op 5 juli 1965, de dag waarop Sergio is geboren. Of was het eigenlijk 4 juli ?

Elvis Presley  -  Suspicious Minds
Eén van Sergio’s vroegste muzikale herinneringen.

Cliff Richard  - Unchained Melody
Een favoriet van Jacky Quiqsuater, Sergio’s vader

Brenda Lee - I’m Sorry
Sergio’s moeder, die al zelfstandig kapster werd op haar 16e, vindt dit een mooi liedje.

Mud – Tigerfeet
Sergio keek, zoals vele van z’n generatiegenoten, naar Toppop op de Nederlandse Televisie. Toen Mud daar passeerde ging dat niet onopgemerkt voorbij

ABBA – Knowing Me, Knowing You
Sergio was smoorverliefd op Agnetha….

Gary Numan – Are Friends Electric
Op de middelbare school werd duidelijk dat Sergio weinig studietalent had. Hij was vaak op de Oude Markt in Leuven te vinden in z’n favoriete café waar hij de New Wave muziek begon te ontdekken.

Human League – Fascination
Sergio is, nadat hij met school was gestopt meteen beginnen werken als kelner. Deze plaat dateert uit die periode. Toen hij 22 was opende hij z’n eigen taverne.

Simple Minds – New Gold Dream
Er zijn maar 2 albums die hij van begin tot eind goed vindt: Dark Side Of The Moon van Pink Floyd. Hij heeft de CD van Simple Minds al een keer of 5 gekocht omdat hij z’n vorige exemplaren stuk heeft gedraaid.

De Kreuners – Ik dans wel met mezelf
Het eerste optreden waarbij hij meer aandacht had voor de groep dan voor de vrouwen in’t publiek.

Neil Diamond  - Heartlight
De eerste plaat die bij hem gevoelens van romantiek naar boven bracht

Gino Vannelli – It Hurts To Be In Love
De eerste vrouw waar hij heel veel moeite heeft moeten doen werd ook z’n echtgenote. Op deze plaat dansten ze hun eerste slow.

Michael Jackson – Billie Jean
Toen Sergio in Disneyland Parijs was en hoorde dat Michael Jackson daar op dat moment verbleef wou hij eens proberen of hij Michael niet in levende lijve kon ontmoeten. Dat is nog gelukt ook!

Sergio – Je eigen leven
Dit nummer bracht Sergio aan het huilen. Het werd voor hem op het lijf geschreven door z’n goede vriend Bart Herman nadat Sergio bij hem z’n hart had gelucht.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!