Op tracktocht met Tim Van Steenbergen

donderdag 17 augustus 2017 - 12:13
Op tracktocht met Tim Van Steenbergen
Tim van Steenbergen studeerde in 2000 af als modeontwerper aan de Modeacademie van Antwerpen, maar al snel werd duidelijk dat hij het niet alleen bij mode zou houden.

Zo ontwerpt hij ook kostuums en decors voor dans en theater, zoals voor Rosas, de Scala in Milaan, en het Toneelhuis van Guy Cassiers. Tim heeft ook weet van zonnebrillen, Barbie-kleertjes tot zelfs kunstinstallaties en designlampen. 

Het talent van Tim Van Steenbergen wordt door velen gewaardeerd, en niet door de minsten. In ons eigen landje door Veerle Baetens, Josje, prinses Claire, buiten onze landsgrenzen door oa. Grace Jones, Katy Perry en Rihanna! Voor zijn ontwerpen haalt Tim zijn inspiratie oa. uit boeken, zwart-witfilms, kunst en wat hem ook altijd helpt is een gevarieerde soundtrack tijdens het werken!

Tracklijst

JOHN PAUL YOUNG – STANDING IN THE RAIN
Tim van Steenbergen is geboren op 07/11/1977, op dat moment stond John Paul Young op nummer 1 in onze Radio 2 Top 30
 
 
WIM DECRAENE – TIM
De muziek, de tekst, alles klopt in dit lied volgens Tim. Het is zijn lijflied en het doet hem ook erg denken aan mijn kindertijd.
 
JOHAN VERMINNEN – MOOIE DAGEN
Johan Verminnen doet Tim denken aan zijn papa. Vader Van Steenbergen heeft behalve veel klassieke muziek ook wel wat kleinkunst zitten in zijn collectie.
 
MADONNA  - LA ISLA BONITA
Tim groeide op in de Jaren 80, zijn idool toen was Madonna.
 
NIRVANA – SMELLS LIKE TEEN SPIRIT
Met Nirvana blikt Tim terug op zijn tienerjaren, Smells like Teen Spirit was in die periode zijn song.
 
EDITH PIAFF – LA VIE EN ROSE

Op de academie in Antwerpen heeft Tim zijn beste vriendin leren kennen. Ze zaten op kot in het centrum van de stad en wanneer de zon scheen, hingen ze uit het raam met een glas wijn en waanden ze zich in Parijs...
 
GERMAINE JACKSON & PIA ZADORA – WHEN THE RAIN BEGINS TO FALL
Tim heeft behalve zijn beste vriendin nog enkele échte en ook ‘hechte’ vrienden. ‘When the rains begins to fall’ is hun lijflied, wanneer dat speelt, breken de vrienden uit.
 
HOOVERPHONIC – SOMETIMES
Liefde was lang niet belangrijk voor Tim, pas op de academie in Antwerpen heeft hij de eerste kriebels gevoeld.
 
KATY PERRY – FIREWORK
Katy Perry steelt wel vaker de show in ontwerpen van Tim Van Steenbergen. En ook de neefjes van Tim vinden het ‘cool’ dat hun nonkel voor haar ontwerpt.
 
GRACE JONES – I’VE SEEN THAT FACE BEFORE
Ook voor Grace Jones mocht Tim al ontwerpen, bij de eerste kennismaking wilde Grace al meteen met hem trouwen...
 
HALL AND OATES – I CAN’T GO FOR THAT
Wanneer Tim ontwerpt voor iemand,  moet er een band zijn, dan wil Tim samen met haar of hem een verhaal vertellen. Ontwerpen voor iemand mag voor Tim ook geen zoektocht naar perfectie zijn, want "perfectie bestaat niet, geen mens is dat" zegt onze modeontwerper en dus krijgen ‘Hall and Oates’ gelijk!
 
JONI MITCHELL – BOTH SIDES NOW
‘Als liefde geen sprookje meer is, wanneer échte liefde bestaat’, zingt Joni Mitchell, zo voelt Tim zijn relatie aan met zijn vriend Jeoffrey.
 
AMERICA – A HORSE WITH NO NAME
Tim probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. En ‘Horse with no name’, dat geeft rust, op de trein zitten ook, je kan er mediteren!
 
SADE – CHERISH THE DAY
Het levensmotto van Tim is ‘Pluk de dag’.
 
DIDO’s LAMENT – HENRY PURCELL – CHRISTINE SCHÄFER
Tim hoopt op een nog lang en gezond leven, maar voor het einde en zijn afscheid van het aardse leven, wil Tim graag de ontroerende muziek van Purcell.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!