5 bijzondere weetjes over sneeuwklokjes

maandag 15 februari 2021 - 17:09
Foto: Unsplash
Wanneer je sneeuwklokjes ziet verschijnen, weet je hoe laat het is. Het nieuwe tuinseizoen komt eraan! Sneeuwklokjes zijn één van de vroegst bloeiende planten in de tuin, maar ken je deze weetjes over de witte bloemetjes ook al?

Ze zijn giftig

Schijn bedriegt. Laat je niet misleiden, want deze snoezige bloemen zijn giftig, zowel blad, bloem als bol.

Ze hebben nog een andere naam

Je kent de sneeuwklokjes misschien ook als 'vroegopjes'. De naam verwijst naar het vroege tijdstip van de bloei.

Ze komen niet alleen

Sneeuwklokjes verwilderen erg makkelijk. Elk jaar komen de bloemen terug en worden het er steeds meer. Plant ze dus op een plaats waar ze genoeg ruimte hebben! 

De bloembollen plant je trouwens het best voor de maand november. Of je kan nu nog een mooie plaats zoeken in je tuin en er bloeiende sneeuwklokjes planten. Volgend voorjaar heb je er ongetwijfeld weer plezier van!

Ze houden van zon én schaduw

Kies de standplaats van je sneeuwklokjes wijs. Kies een plek waar ze in het voorjaar in de zon staan, maar de rest van het jaar in de schaduw

Ze zijn erg gegeerd

Ken je al een galantofiel, ofwel een sneeuwklokjesverzamelaar? Jawel, er bestaan ook superfans van sneeuwklokjes. Er bestaan twintig soorten sneeuwklokjes, maar dan wel in duizenden variëteiten. Reden genoeg om op zoek te gaan de bijzonderste exemplaren en een uitzonderlijke collectie samen te stellen. En daarvoor wordt er flink wat geld op tafel gelegd, het duurste sneeuwklokje is verkocht voor 1800 euro!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!