Baarle-Hertog bereidt zich voor op stormloop op vuurwerk: "Het worden weer spannende tijden"

zondag 1 december 2019 - 19:07
Maaike Joris
vuurwerk
In Baarle-Hertog wordt het weer een pak drukker deze maand, want de Nederlanders komen er massaal vuurwerk kopen. De gemeente neemt net zoals vorig jaar voorzorgsmaatregelen omdat het vroeger wel eens uit de hand liep.

Sinds twee weken zijn er al strengere verkeersregels in Baarle-Hertog om de toeloop op vuurwerk in goede banen te leiden. Er zijn straten die tijdelijk enkelrichting worden en er gelden op bepaalde plekken in het centrum ook parkeerverboden. Vanaf 6 december worden deze regels nog wat opgevoerd en tussen kerst en nieuw komt er ook extra politietoezicht. 

Overlast beperken

"Twee jaar geleden liep het hier helemaal uit de hand", vertelt burgemeester Frans De Bont (FORUM+). "Er komen zo veel mensen naar onze gemeente om vuurwerk te kopen dat de verkeersdruk enorm is. Er waren bijvoorbeeld ook veel mensen die in het wild parkeerden."

"Sinds de maatregelen van vorig jaar is het veel beter. De buurtbewoners waren tevreden. Het blijft natuurlijk een moeilijke periode want de volkstoeloop is enorm en dat kan je niet volledig controleren. Er blijft dus overlast door al die drukte, maar we proberen het te beperken."

Nieuwe ringweg

Sinds de zomer ligt er een nieuwe ringweg rond Baarle-Hertog. "Die zou ook voor verbetering moeten zorgen, want zo kunnen we de mensen omleiden zodat ze niet allemaal door het centrum moeten komen", zegt De Bont hoopvol. De vuurwerkverkopers voorzien net zoals vorig jaar ook zelf een extra parking op een wei. "Alleen hopen dat het niet te veel regent, want dan is dat ook geen oplossing", lacht De Bont.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!