Bart De Wever in onderbroek gaat de wereld rond

vrijdag 8 januari 2021 - 13:51
De uitschuiver van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij Kim Debrie en Ruben Van Gucht op Radio 2 vorige week is letterlijk de wereld rond gegaan. De 'onderbroekblunder' van De Wever werd opgepikt door tal van kranten en nieuwssites in binnen- en buitenland.

Bart De Wever filmde zichzelf vanuit zijn slaapkamer, netjes uitgedost in een ruitjeshemd. Maar onder dat hemd bleek niet meer dan een onderbroek te zitten, merkte Kim Debrie plots op. "Hoe kan je dat weten"?, reageerde De Wever betrapt. "Omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Verdorie. Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment."

Buitenlandse pers

Naast de courante Vlaamse kranten werd het voorval ook opgepikt door grote buitenlandse kranten. "Antwerp Mayor's wardrobe malfunction is exposed during an interview as an unfortunately placed mirror reveals his underwear", (Kledingblunder van Antwerps burgemeester ontdekt tijdens interview door onfortuinlijk geplaatste spiegel) klinkt het op de Britse krant Daily Mail. Ook The New York post wijdt een artikel aan het voorval, "one of Belgium’s most powerful politicians was caught with his pants down" (een van België's machtigste politici betrapt met z'n broek op z'n knieën) , omschrijven ze het daar.

Ook de Russische online krant Lenta.ru, het Zweedse nieuwsplatform Omni, de Nederlandse kranten Het Parool en De Telegraaf, het Chileense persnetwerk BioBioChile besteden aandacht aan de blunder van De Wever.

Cartoons en tips van collega's

Het voorval gaf ook genoeg inspiratie aan de huiscartoonisten van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

De voorzitter van de Franstalige liberalen van MR, Georges-Louis Bouchez reageerde dan weer met een ludieke tweet aan Bart De Wever. Hij deed De Wever een zwembroek in de Belgische driekleur cadeau.

Taart als cadeau

Dat Bart De Wever zelf kan lachen met het voorval blijkt uit deze foto die hij deelde op zijn sociale media. Een Antwerpenaar deed De Wever een taart cadeau met de krantenkop van The Daily Mail erop verwerkt. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!