Blijf op de hoogte van al het nieuws uit jouw gemeente via de app van VRT NWS

dinsdag 23 februari 2021 - 06:00
Met één klik op de hoogte blijven van het meest recente nieuws uit jouw gemeente? Elke update over de discussie over de zonnepanelen of andere dossiers die je op de voet volgt meteen te zien krijgen? Het kan voortaan met 'Mijn NWS' in de app van VRT NWS.

Met 'Mijn NWS' kan je zelf je nieuwsaanbod samenstellen op basis van je eigen interesses of (regionale) voorkeuren. Ook alle regionale verhalen van Radio 2 en de artikels van 'De Inspecteur' vind je nu ook heel snel terug in de app van VRT NWS.

Heb je de app van VRT NWS nog niet op je telefoon staan? Download hem gratis in de App Store (Apple)  of via Google Play (Android)

Zo werkt het

'Mijn NWS' instellen, is makkelijk en kan in enkele klikken. In de menubalk onderin de app vind je naast 'Nieuws', 'Kijk' en 'Luister' de knop 'Mijn NWS'. Als je daarop drukt, kan je Mijn NWS instellen. Je kan eerst kiezen uit verschillende thema's als ‘wetenschap’, ‘technologie’, ‘gezondheid’ of ‘politiek’. 

In de volgende stap kan je een keuze maken uit onze verschillende dossiers waarin we grotere verhalen bundelen. Momenteel gaat het onder meer om ‘zonnepanelen’, ‘coronacrisis’ of ‘de wolf in België’.  

Je kan deze stappen ook overslaan om zo bij het regionale keuzemenu aan te komen. Hier kan je de naam van jouw stad of gemeente intikken en aanvinken zodat je altijd meteen op de hoogte bent van het reilen en zeilen in jouw woonplaats. Als je dat wil, kan je meerdere steden of gemeentes die jou interesseren volgen.

Het enige wat je dan nog moet doen, is je aanmelden via je VRT-profiel. Dit is hetzelfde profiel dat je gebruikt om in te loggen bij VRT NU of op de radio-apps van de VRT. Heb je nog geen profiel? Dan kan je dat volkomen veilig aanmaken, VRT NWS zal je gegevens niet voor commerciële doeleinden gebruiken of met anderen delen. Evenmin zullen ze je onder een karrenvracht e-mails of pushberichten bedelven.

Via de instellingen van de app kan je je persoonlijke voorkeuren altijd opnieuw bekijken of aanpassen. Zo kan je ‘Mijn NWS’ op jouw telefoon op elk moment helemaal op jouw maat en volgens jouw interesses vormgeven. Jij hebt de volledige controle over wat je wel en niet te zien krijgt in jouw persoonlijke overzicht.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!