Bo Van Spilbeeck werd voor ‘The Masked Singer’ gevraagd: “Chapeau voor Sam Bettens, ik zag dat niet zitten"

zaterdag 13 februari 2021 - 11:00
Foto: Radio 2
Bo Van Spilbeeck was te gast bij het 'Ministerie van Lachende Zaken'. Ze vertelde aan Sonny Vanderheyden over haar humorhelden, moppen over transgenders en haar potentiële deelname aan 'The Masked Singer'!

"Ja, ze hadden gevraagd of ik mee wou doen aan 'The Masked Singer'!", lacht Van Spilbeeck. "Maar mijn stem, dat is nog altijd niet evident. Chapeau voor Sam Bettens! Ik had echt niet verwacht dat het programma zo’n succes zou zijn. Ik hoor zelfs van heel ernstige VRT-collega’s dat zij daar met het hele gezin naar keken! Ik ben blij dat Sandra Kim gewonnen heeft. Wat een stem!”

"Heel herkenbaar maar nooit kwetsend"

Bo koos tijdens 'Het Ministerie van Lachende Zaken' enkele van haar favoriete humorfragmenten. Maar vindt ze ook dat er bijvoorbeeld over transgenders moppen gemaakt mogen maken? “Als het goede humor is, vind ik dat fantastisch. Als het iets flauw is, dan vind ik dat natuurlijk wat minder. De woordvoerder-sketch van ‘De Ideale Wereld’ over mijn transitie vind ik hilarisch. Heel herkenbaar en nooit kwetsend. Ik heb dat fragment ondertussen al een paar keer gezien en moet er telkens zelf mee lachen. Weet je, ik was al een bekend iemand, dus ik wist wel ongeveer wat wij qua media aandacht stond te wachten. Maar ik stond stevig genoeg in mijn schoenen en zat goed in mijn vel, zeker na mijn transitie, om tegen zo’n dingen te kunnen. Dus ik had daar zeker geen problemen mee. Maar ik kan me voorstellen dat als je zélf niet goed in je vel zit als transgender, je dat minder grappig vindt.”

"Ik ben er klaar voor"

Een ander fragment dat ter sprake komt, is er eentje van comedian David Galle over opruimen. “Ik ben iemand die nogal moeilijk dingen kan weggooien. Misschien heeft dat met mijn naoorlogse opvoeding te maken. We leerden om zelfs restjes touw of kaars bij te houden. Maar nu, de laatste weken, ben ik begonnen met dingen uit het verleden weg te gooien. Maar dat gaat nog even duren. (lacht) Ik voel nu dat ik daar klaar voor ben. Bijvoorbeeld kleren en schoenen waarvan ik nu denk ‘mijn god, heb ik dat ooit gedragen?’. In het begin kon ik daar nog geen afscheid van nemen, maar nu wel.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!