Buschauffeur De Lijn redt leven in Sint-Niklaas

donderdag 12 december 2019 - 06:16
Tom De Decker
Foto: Radio 2
In Sint-Niklaas heeft een buschauffeur van De Lijn woensdagavond het leven van een man gered. De chauffeur trof in de inkomhal van het station een bewusteloze man van rond de zestig aan. De man ademde niet meer en had ook geen hartslag meer. De chauffeur verwittigde de hulpdiensten en kon de man reanimeren

Een alerte chauffeur van De Lijn heeft woensdagavond een man het leven gered. De chauffeur stond met zijn bus aan de eindhalte op het Stationsplein en was even het stationsgebouw binnen gegaan voor een sanitaire stop. In de inkomhal van het station trof hij een bewusteloze man van rond de zestig  aan. Het slachtoffer ademde niet meer en had ook geen hartslag meer. De buschauffeur aarzelde geen seconde en begon meteen met de reanimatie in afwachting van de komst van de ziekenwagen en MUG.

Een brandweerploeg die op de terugweg was van een interventie snelde ter plaatse. De brandweermannen namen de reanimatie over van de chauffeur zodat die kon vertrekken voor een nieuwe busrit. De reanimatie bleek succesvol en het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe zijn toestand ondertussen is, is niet geweten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!