Buurtprotest tegen plannen nieuw stadion Club Brugge

maandag 13 januari 2020 - 08:30
Tom Van Gijsegem
Foto: VRT NWS
Er is een Facebookpagina opgericht door buurtbewoners die protesteren tegen de plannen van het nieuwe stadion. Club Brugge kondigde vrijdag aan dat ze dat willen bouwen naast het huidige Jan Breydelstadion in Sint-Andries.

Vorige vrijdag kwam Club Brugge na 14 jaar met verrassend nieuws over het stadiondossier. De club zal niet verhuizen naar een nieuwe locatie, maar gaat een nagelnieuwe voetbaltempel voor 40.000 toeschouwers bouwen naast het huidige stadion.

Veel te veel auto's

Afgelopen weekend ontstond er al protest van de buurtbewoners met de Facebookpagina "Geen groter stadion op Sint-Andries". Jürgen Bilcke uit Sint-Andries is moderator van die pagina. Hij is zelf Club-supporter, maar ziet zo'n stadion voor 40.000 toeschouwers in zijn buurt niet zitten. "Als er nu bij topwedstrijden 27.000 toeschouwers zijn, dan staat de hele buurt vol met auto's tot de grens met Varsenare." Hij is ervan overtuigd dat met een groter stadion het mobiliteitsprobleem alleen maar gaat toenemen. "Wij hebben nu al om de twee weken elke zondag problemen met files en hinder van wagens die overal geparkeerd staan. Ze staan op de trottoirs en mensen kunnen niet voor hun eigen huis parkeren. Je hebt dan ook altijd last van wildplassen."

Het is nu afwachten of buurtbewoners een proces gaan opstarten. Club Brugge wil in 2024 in het nieuwe stadion spelen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!