De 'Friends' reünie is eindelijk opgenomen! Hoe gaat het nu met de cast?

dinsdag 13 april 2021 - 11:12
Foto: Getty
17 jaar na de laatste aflevering ‘The Last One’ zijn de zes acteurs van de bekende serie 'Friends' nog eens samengekomen. Er was al even sprake over een reünie, maar vorige week was het eindelijk zover. Wanneer de special uitgezonden wordt en hoe die eruit zal zien is nog niet bekend. Maar hoe gaat het nu met de acteurs 17 jaar na hun 'Friends'-avontuur? Wij zochten het uit!

Jennifer Aniston (Rachel Green)

Na haar rol als Rachel Green speelde Jennifer Aniston in series en Hollywoodfilms zoals 'Marley & Me', 'The Good Girl' en 'We Are The Millers'. Ze nam deel aan verschillende projecten zowel voor als achter de camera. Zo was ze een van de vijf vrouwelijke regisseurs van 'Five', een film over borstkanker. Sinds 2018 is ze een van de bestbetaalde actrices ter wereld. Ze staat ook vaak in verschillende lijsten, wanneer het over de mooiste vrouwen en best geklede vrouwen ter wereld gaat. In 2019 brak ze het record voor de snelste tijd om een miljoen volgers op Instagram te bereiken. Hiervoor had ze maar vijf uur en 16 minuten nodig. In 2020 won ze nog een Screen Actor Guild Award voor haar rol in 'The Morning Show', waar ze schitterde naast Reese Witherspoon.

Courteney Cox (Monica Geller)

Na Friends speelde Courtney Cox in enkele andere series zoals 'Dirt' en de sitcom 'Cougar Town'. Ze was zelden te zien in films, maar werkte wel mee achter de schermen. Zo regisseerde ze in 2014 de film 'Just Before I Go'. In 2019 maakte Cox een Facebook Watch docuserie genaamd '9 months'. In 2022 zal ze terug te zien zijn in de vijfde 'Scream'-film als Gale Weathers.

Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)

Na haar iconische rol al Phoebe Buffay was Lisa Kudrow te zien in verschillende televisiekomedies. Ze speelde ook nog enkele serieuze rollen in 'Neighbours' en 'The Girl on the Train'. Daarnaast was ze uitvoerende producent van van de Amerikaanse televisieserie 'Who Do You Think You Are?' En co-creëerde ze een comedy-webserie, 'Web Therapy'.

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

Na 'Friends' kreeg zijn personage, Joey Tribbiani, ook een spin-off genaamd 'Joey'. Na twee seizoenen werd deze serie stopgezet. Matt LeBlanc besloot in 2006 een jaar te stoppen met acteren, uiteindelijk werd dit vijf jaar. In 2011 besloot hij terug te gaan acteren waarna hij in 2012 een Golden Globe won voor de serie 'Episodes' waarin hij vijf seizoenen lang zichzelf speelt. LeBlanc werd in 2016 presentator van de populaire docuserie 'Top Gear'. In datzelfde jaar was hij ook te zien in de familie sitcom 'Man with a Plan'. Hoewel de andere acteurs na hun rol in 'Friends' andere dingen willen uitproberen, is dit bij Matt Leblanc niet het het geval. Velen zien hem nog steeds als Joey uit 'Friends' en voor hem is dit geen probleem.

Matthew Perry (Chandler Bing)

Ook Matthey Perry stopte na 'Friends' niet met acteren. Hij speelde nog mee in verschillende films en series zoals 'Studio 60', 'Mr. Sunshine' en 'Go On'. Maar zijn acteercarrière kwam niet van de grond. Iets meer succes had hij met 'The Odd Couple' en 'The Kennedys After Camelot'. Het is geen geheim dat Perry tijdens 'Friends' worstelde met een drugverslaving, waarvoor hij zich liet opnemen. Naar aanleiding van zijn drugsverleden opende Perry in 2011 een ‘sober house’ in Malibu, waar mensen met een drugprobleem terecht konden. In 2015 sloot ‘het sober house’. In de loop der jaren heeft Perry verschillende gezondheidsproblemen gehad, in 2018 lag hij drie maanden in het ziekenhuis nadat hij een operatie moest ondergaan.

David Schwimmer (Ross Geller)

Na zijn rol als Ross Geller stapte David Schwimmer over naar films en toneel. Hij was regelmatig te zien op het grote scherm, zo vertolkte hij de rol van Melman in 'Madagaskar' en de hoofdrol in 'Duane Hopwood'. Hij had al enkele afleveringen van 'Friends' geregisseerd maar in 2007 maakte hij zijn regiedebuut met de film ‘Run Fatboy Run’. In 2010 besloot Schwimmer terug te keren naar de televisie. In 2016 speelde hij Robert Kardashian in 'American Cime Story: The People vs. OJ Simpson' en speelde hij de hoofdrol in 'Feed the Beast'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!