De nieuwe wolf is volgens de eerste beelden een vrouwtje: vinden zij en wolf August elkaar om te paren?

dinsdag 31 december 2019 - 12:56
Wolf
Foto: VRT NWS
De wolf die is gespot in het leefgebied van wolf August, is een wolvin. Dat blijkt uit de eerste beelden, zo melden het Agentschap Natuur en Bos en het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Dat doet het agentschap dromen van welpjes. In februari is het immers paartijd.

Boswachters van Natuur en Bos ontdekten enkele weken geleden - na een tip - een reeks pootafdrukken in een natuurgebied in Oudsbergen in Limburg. Aangezien dit in de buurt van het leefgebied van wolf August was, vroegen ze hulp van specialisten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Die bevestigden het vermoeden dat het hier om pootafdrukken van een wolf ging. Bovendien konden ze zo goed als zeker uitsluiten dat het pootafdrukken van August waren, omdat er een duidelijk verschil is in de grootte van de afdruk.

"Interactie"?

Gisteren zagen boswachters dan beelden van een wolf op een wildcamera. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bevestigt dat het om een wolvin gaat, dit op basis van de gestalte, de nieuwe pootafdrukken en de locatie. Ze vertoeft in het leefgebied van August. Het is dus niet uitgesloten dat de wolvin zich in daar gaat vestigen en dat de twee "interactie" zullen hebben. Zo zou een nieuwe kans kunnen ontstaan op kleine welpjes in Limburg. Met de paartijd vlak voor de deur, in februari, is dat niet helemaal uitgesloten.

Noëlla

Vlaams Minister van Dierenwelzijn Demir suggereerde eerder al de naam "Noëlla" voor de nieuwe wolf op sociale media. Het dier werd namelijk "ontdekt" rond kerst.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!