En toen landde er een wespendief op het dek...

maandag 10 september 2018 - 09:07
De voorbije week was Radio 2 met een heel wat luisteraars op cruise in de Noorse fjorden. Onder de gasten was ook Chris Dusauchoit, radio- en televisiepresentator én groot dierenliefhebber. Hij vertelt over zijn meest memorabele moment "tussen alle hoepa en kitsch...".

"Het meest memorabele moment was toen er een gewonde roofvogel op volle zee landde op het dek. Intussen weet ikdat het een juveniele wespendief was. Hierond een foto genomen van ver, de bemanning liet niemand meer toe op dat dek. Wat hen siert.

Het beest was ellendig. Ik probeerde de crew ervan te overtuigen om de vogel in een donkere kartonnen doos te steken. To no avail. Zij of hij vloog plots weg op volle zee. Ik dacht: die is dood. Maar de roofvogel landde op het mini-balkon van oh toeval een Vlaamse vinkenkweker.

Die kwam mij halen. Ik zijn kajuit in. Zijn vrouw en dochter namen gretig een foto van mij voor ik het beest ving middels een badhanddoek en zonder bloedende vingers. Ik wou haar of hem in mijn kajuit verstoppen, maar de security had me betrapt.

Ik stond de vogel met veel aarzeling af. Ik had de directie van het schip al het nummer van Sil Jansen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gegeven. Ze beloofden me dat ze de dat beest rustig en donker zouden houden. Dat deden ze. Zij of hij was anders van ellende of nattigheid gestorven.

Nu hebben ze haar/hem in Bremershaven levend en wel afgeleverd aan de Duitse havenpolitie, die de vogel op hun beurt overdroegen aan de Duitse vogelbescherming.

Dus hebben we tussen alle hoempapa en pret en kitsch een wild en prachtig dier gered. 1-0 voor ons."

Chris Dusauchoit

Wat voor vogel is de wespendief? 

Ontdek het hier op de site van Natuurpunt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!