Federale fase van het rampenplan is afgekondigd: "Zo'n klein land, maar zo'n groot verschil tussen ramp en zonneschijn"

donderdag 15 juli 2021 - 15:18
Foto: Photonews
We zien hallucinante beelden van ondergelopen straten en huizen in de provincies Luxemburg, Luik, Namen en Limburg. Er zijn dodelijke slachtoffers gevallen en intussen is het federaal rampenplan afgekondigd. Maar in West-Vlaanderen schijnt de zon. We peilden in de Radio 2-app hoe luisteraars omgaan met deze situatie.

Luisteraars die niet te kampen hebben met wateroverlast leven zichtbaar mee. "Het is zo onwezenlijk als je de beelden ziet, terwijl het hier in West-Vlaanderen stralende zon is", schrijft Björn Vercaigne uit Ledegem. Ook Ilse Eeckman uit Gent deelt dat gevoel van ontreddering:  "Ik kan nog steeds niet begrijpen dat in ons kleine landje het verschil van ramp en zonneschijn zo groot kan zijn. De natuur is steeds onvoorspelbaar."

De ellende daar is zeker geen "ver-van-mijn-bed-show", ik leef mee.

Wiesje Maeriën uit Geel

De beelden die we te zien krijgen van ondergelopen straten en huizen laten een diep indruk na. "Gewoonweg verschrikkelijk! Wij zien gewoon filmpjes en foto's, wat moet de werkelijkheid dan zijn", reageer Lieve Van Boven uit Geel. "Ik word er echt emotioneel van als ik dit soort beelden zie. Wat er allemaal gebeurt, dat is echt onbeschrijfelijk", vult Stefanos Mathioudakis uit Genk aan.

 

Het is verschrikkelijk om te zien wat overstromingen kunnen te weeg brengen. Hopelijk is er voor de getroffenen snelle hulp.

Jean uit Harelbeke

Koning Filip gaat deze namiddag naar Chaudfontaine

De koning zal de zwaar getroffen gemeente Chaudfontaine in de provincie Luik bezoeken samen met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat meldt het paleis. 

Volg de laatste updates over de wateroverlast in ons land via VRT NWS.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!